Архив

Календар

декември 2017
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Как да обучаваме поколението на това хилядолетие

Поколението на това хилядолетие се чувства комфортно с онлайн технологията. Тогава защо се съпротивляваме в класната стая? Нека не се борим. Нека я приемем.Вместо да водим децата си в класните стаи, да ги събираме там в 8 часа сутринта – аз мразех да ходя на час в 8 часа сутринта, защо принуждаваме децата си да правят това?

Вместо това, ги оставяте да гледат видеа и да правят интерактивни упражнения в уюта на техните общежития, спални, в хола, в банята, там където са най-креативни. След това могат да идват в класната стая за да се виждат и общуват лично. Могат да имат дискусии помежду си. Могат да решават проблеми заедно. Могат да работят с преподавателя и да получат от него отговор на въпросите си.

Идеята е вместо студентите да влизат в клас и да гледат лекции, това е заместено с уроци, както ги наричаме.

Уроците са редуващи се поредици от видеа и интерактивни упражнения. Студентът може да гледа 5- или 7-минутно видео и да го следи чрез интерактивни упражнения. Мислете за това като крайна сократизация на обучението. Преподаваш чрез задаване на въпроси. Това е вида на обучение, който се нарича активно учене
Можете, например, да разделите материала на кратки модули от по 8 до 12 минути, всеки от който представя разбираема концепция. Студентите могат да разбират този материал по различни начини, в зависимост от техните минало, умения или интереси. Затова, например, някои студенти могат да се възползват от малко подготвителен материал, който други студенти вече да са имали.

Втората идея е самоопределяне на темпото.

Когато ходехме в аулата, и ако сте били като мен, на петата минута бихте спрели да следите професора. Аз не бях чак толкова умен и все пак се стараех, водех си записки и след това ще се загубя в лекцията през остатъка от часа. Вместо това не би ли било приятно с онлайн технологиите, да предлагаме видео и студентите да могат да се включват интерактивно? Могат да си почиват. Могат да връщат назад професора. Хей, могат дори да заглушават професора. Тази форма на самоопределяне на темпото може да бъде много полезна за ученето.

Третата идея, която имаме е незабавно оценяване.

Чрез незабавното оценяване компютърът оценява упражнения. Твоят компютър оценява всички упражнения. Всички сме предавали домашни работи, на които оценките идват две седмици по-късно, когато вече си забравил всичко за тях. Мисля че все още не съм получил някои от домашните си работи от студентските дни. Някои никога не биват оценени. Така, получавайки оценка веднага, студентите биха могли да приложат отговорите.

Ако сгрешат, могат веднага да получат обратна връзка. Могат да опитват отново и отново, и така наистина обучението става много по-ангажиращо. Получават веднага оценка и този малък зелен знак, който виждате тук се превръща в култов символ в edX.

Студентът опитва отново и след като е успял, получава съобщение, че може да продължи със следващата задача. Тази възможност да се занимаваш активно с материала и да ти се казва кога си прав и кога – не – е много важна за образователния процес на студента.Имаме и най-голямата система за оценка на съкурсници, правена някога, в която десетки хиляди студенти оценяват работата един на друг

Следващата голяма идея е за играенето.

Нали знаете, всички учащи се ангажират много добре с интерактивни видея и т.н. Те наистина биха седнали и биха стреляли по извънземни кораби докато не ги улучат. Затова ние приложихме тази техника на превръщането на обучението в игра и така можахме да създадем тези онлайн лаборатории. Как преподаваш креативност? Как преподаваш дизайн? Можем да направим това чрез онлайн лаборатории и чрез силата на компютрите да създадем тези онлайн лаборатории.

Пето е взаимното обучение.

Тук използваме форуми за дискусии и дискусии, и всякакви начини на интеракция, които приличат на Фейсбук не като средство за разсейване, а за помощ на студентите да учат. Бум, бум, бум, бум, студентите дискутираха и комуникираха един с друг, и до 4 през нощта бях напълно очарован, получавах видение, и до 4 сутринта те успяха да открият правилния отговор.

Усъвършенстването е лесно за постигане, с помощта на компютър, защото компютърът не се уморява да ви показва едно и също видео пет пъти. И не се изморява да оценява една и съща работа няколко пъти. А ние Трябва да прекарваме повече време да разпалваме креативността им, въображението им и способността им да решават проблеми като наистина говорим с тях.

Защо Масовите Отворени Онлайн Курсове (все още) имат значение

Метод КАН АКАДЕМИЯ

От Академията Хан видяхме, че кратки, 10-минутни видео филми имаха по-добър резултат от опита да се запише лекция, дълга един час и да я поставим на екран с голям формат. Решихме да направим лекциите дори по-кратки и по-интерактивни. Обикновено видео филмът ни продължава две минути, понякога по-дълго, но никога повече от шест минути, след това правим пауза за въпрос, за да бъде като преподаване лице в лице.

Студентите учат най-добре, когато участват активно. Искахме да ги ангажираме, да решим неясните моменти и да ги направляваме да синтезират сами ключовите идеи. Избягваме въпроси като: „Това е формула, сега кажете ми стойността на Y, когато Х е равно на две.“ Предпочетохме отворени въпроси. Не искахме студентите да запаметяват формули; искахме да променим начина, по който те гледаха на света. Успяхме. Или трябва да кажа, студентите успяха.

Можете да гледате видео филмите по всяко време, когато поискате през седмицата, но в края на седмицата домашното ви трябва да бъде направено. Това мотивираше студентите да продължат, това също означаваше, че всеки от тях работи върху едно и също нещо по едно и също време, и ако влезете във форума за дискусии, можете да получите за минути отговор от колега.

Накрая, от „Тийч фор Америка“ научих, че в класа не става дума само за информация. По-важни са мотивацията и решителността. Съществено беше, студентите да видят, че усилено работим за тях и че те се поддържат взаимно.

Питър Норвиг: Класната стая за 100 000 студенти

Подобни публикации: