Архив

Календар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

В пространството между миналото и бъдещето

logoo

Учениците от проект “ Минало, настояще и бъдеще – спомени и мечти“ отбелязаха две важни дати. Едната отразява, нашите страхове за бъдещето, а другата ни припомня какво може да постигнем заедно и какво се получава когато сме разединени. Един поглед в историята и миналото, даващ надежда, насложен върху нашата отговорност за действията ни в настоящето. Дати, показващи как приближаваме границата и как спокойно можем да я преминем , с вярата, че никога няма да го направим.

===В пространството между миналото и бъдещето===

22 април е СВЕТОВЕН ден на ЗЕМЯТА, а 9 май е ден на ПОБЕДАТА или ден на ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА. В момента сме между тези две дати…Замислете се – стоим си тук в настоящето, вгледани в миналото, и чакаме са се случи бъдещето. Със своите СПОМЕНИ И МЕЧТИ. От нашата гледна точка, нито бъдещето на Земята, като територия за живеене, нито бъдещето на ОБЕДИНЕНА Европа изглежда оптимистично.

И от кой зависи как ще продължи всичко – ОТ АВТОРИТЕ НА ТЕЗИ ПОСТЕРИ.

Когато трябва да се ТВОРИ и да се дават ИДЕИ, показват, че въображението им е в излишък. Да се надяваме, че когато дойде тяхното време, ще действат без колебание и ще поправят грешките от миналото, създавайки мечтите си в реалността. Това, което засадим сега, дали ще остане и оцелее, ще зависи от усилията на всеки…

Ако Земята загине, мечтите за красивата Европа като модел за подражание няма да имат смисъл… И още нещо – учениците се вгледаха в миналото и постиженията на европейските народи, дано се поучат и от грешките им…

П.П. Дейностите се финансират по линия на Програмата Еразъм+. За съдържанието носят отговорност единствено авторите. Европейската комисия и Националната агенция не поемат отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

Подобни публикации: