Архив

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

На крилете на любовта

 Какво е любов? Трудно бих го описала с думи. Любовта е онова стоплящо душата чувство, което ни кара да се чувстваме сигурни.  Тук няма егоизъм, а точно обратното, ако чувствата са истински, често се случва да поставяме ближния си пред всички останали, а дори и пред себе си. „Любовта е онова чувство, при което чуждото щастие е определящо за твоето собствено“. Този цитат е още един пример който показва в какво се състоят истинските чувства. Нима ако най-близкия ви приятел или човека с който сте решили да споделите живота си е нещастен, вие ще сте щастливи? Ако го обичате истински, отговора е не.

 В днешно време ставаме свидетели на една много симулирана и замърсена любов, любов с изгода. Има толкова много момичета които симулират това толкова приятно чувство, а всъщност продават телата си за парична изгода. Казват фалшиво „обичам те“, само за да изразят благодарност за поредната скъпа дранкулка. Не мисля ,че тези момичета могат да погледнат мъжете до себе си и да изрекат тези думи. Съжалявам ги, за това че не са могли да изпитат безусловна любов, която не зависи от положението на партньора им в обществото.

Като заговорихме за безусловна любов, се досетих за това че любовта на живота ни не е само една. Има няколко вида любови: към приятел, към партньор в живота, към родител и към собствена рожба. Последната е най силна. Мама винаги ми е разказвала че като малка най-много е обичала родителите си, в тийнейджърска възраст на първо място са дошли приятелите . След това в последните години от училище се е появила любовта към баща ми. Но когато е родила първото си дете всички отишли на заден план, за това всички майки казват „като станеш майка ще разбереш какво е безусловна и жертвоготовна любов“.

В крайна сметка без значение на крилете на коя любов си, това е нещо прекрасно. Нещо което топли сърцето дори и в най-студените зимни дни. Но да не забрвяме, че ни трябва полезна любов. Не такава която ни кара да забравим всичко около нас, а точно обратното. Любов която ни мотивира и ни помага да достигнем нови върхове във всяка една сфера.

Ана Кременлиева-8а клас

Подобни публикации: