Архив

Календар

януари 2020
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Милосърдие – сърце, което е мило !!!

7 декември – Учениците от клуб “Доброволец” и клуб “Фотография, видео и дигитална обработка” посетиха село Голешово, като раздадоха пакети с храна на възрастните хора в селото и им подариха част времето си. Идването на учениците се превърна в събитие и жителите на Голешово ни посрещнаха като истински домакини. В седмицата на доброволчеството, учителят Красимир Митрев организира децата и посетиха китното планинско селце, за да зарадват малкото останали жители с вкусни сладкиши и подаръци.Кметът на селото Иван Бакъров върна жеста, като беше организирал вкусен обяд за учениците.

Панчо Кулов разказа на гостите интересни легенди за селото. За възрастните хора, които не успяха да дойдат поради здравословни и метерологични причини, децата бяха подготвили храна и продукти, които им занесоха по домовете.Учениците посетиха 90-годишния дядо Митко и освен с пакетите, отделиха от времето си в разговор с възрастните хора. Очаквайте видео с дядо Митко. На връщане групата остави част от събраната храна и в дома за възрастни хора в село Петрово.

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

Като говорим за възрастни хора, имащи нужда от внимание. Дядо Митко от Голешово и неговата баба разказват за преживяванията си през дългия си живот. Той е на 89, тя на 90. Има и мъка и тъга по дните, които смятат, че са били по-добри. За времената, в които са били млади. Определено тези дни бяха запомнящи се за всички възрастни хора в двете села.

Следващата седмица ентусиастите от клуб Доброволец и клуб Фотография в ЗПГ продължиха своята инициатива да ДАРЯВАТ УСМИВКИ и ДОБРОТА . Благодарение на техните усилия и споделено време, възрастните хора от китното високопланинско село Пирин получиха значими за тях МИГОВЕ на ВНИМАНИЕ И ТОПЛОТА. Учениците бяха радушно посрещнати от Георги Влахов, кмет на село Пирин с вкусен боб , баница и баклава. Бяха раздадени събраните от многото добри и милосърдни ЧОВЕЦИ, хранителни продукти.Учениците разказаха на възрастните хора как са се научили да правят сирене в един от клубовете в училище и ги почерпиха със своята продукция. Също така си говориха за земеделие и за евентуален лагер за обмяна на опит през лятото.

Милосърдието – е нужно на всеки един от тях, за да им вдъхне сила и воля за живота.Да покаже и на теб самия, че добротата е онова богатство, което те кара да се чувстваш значим. Милосърдието изгражда хората, сплотява ги и ги кара да съпреживеят нещо заедно. Думата звучи простичко – Сърце,което е мило.

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

Подобни публикации: