Архив

Календар

март 2020
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Идеи за класната стая

1. Попитайте учениците какво вече знаят по темата с текстов въпрос. (Може да се изненадате от това, което те вече знаят … или това, което не знаят!)

2. Попитайте учениците дали са готови да продължат напред с въпрос с множество възможности за избор. (Това сигурно бие вдигане на ръце, където не винаги получавате честни отговори.

3. Начертайте карта на ума, за да очертаете това, което сте изучавали.

4. Преразкажете какво сте научили онзи ден със собствените си думи. Това е друга дигитална версия на ултра-мозъчния „мозъчен смет“, който описах в този пост .

5. Помолете учениците да създадат нов завършек / резултат за нещо, което сте изучавали онзи ден.

6. Помолете учениците да опишат процеса на мислене, вместо да предоставят отговора. (Фокусът върху процеса може да освети разбирането на ученика по-добре от отговора.)

7. Накарайте учениците да поставят в ред елементи (хронологични, последователни и т.н.) Избройте предметите на слайда и накарайте учениците да ги изписват в правилния ред.

8. Предскажете какво ще се случи след това във видео или история. Покажете кратък видеоклип или изображение … или спрете в средата на историята в час.

9. Етикетиране на диаграма. Добавете изображение на диаграмата (без етикети) на слайда. Накарайте учениците да добавят етикетите.

10. Създайте реклама. Добавяте изображение или две към слайд. Накарайте учениците да добавят текст към слайда, за да създадат убедителна реклама въз основа на наученото.

11. Обучете параболи / квадратики

12. Помощ на учениците да разберат  с провокиращи мисъл въпроси

13. Накарайте студентите да си взаимодействат с литература, изкуство и музика от Романтичната ера

14. Преподавайте графики за координати с преместваеми точки (премиум) и координатна равнина.

15. Учете граматиката с преместваеми икони чрез показване на абзац и учениците да идентифицират различни части от него.

16. Показване на кратък пасаж на текст с рисунка слайд . Помолете учениците да използват маркера за подчертаване на пример и текстовото поле, за да обяснят защо са избрали този пример.

17. Пребройте броя на силите върху обекта в диаграма като тази по-долу. Помолете учениците да въведат номера в слайд с число.

18. Накарайте учениците в световен клас да превеждат изречение с текстов слайд . След това вижте как една и съща идея може да се преведе по различен начин по различни начини.

19. Добавете карта към плъзгащия се слайд – или добавете карта . Накарайте учениците да идентифицират местоположенията на картата.

20. Използвайте карта, както в горния пример  и накарайте учениците да кръжат / нарисуват контур около определени региони, които сте учили.

Подобни публикации: