Архив

Календар

април 2020
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Великден -пожелания и мисли от едни чисти души

Великден е празник, който ни казва, че всичко ще бъде наред, и че дори след най-тъмните часове идва СВЕТЛИНАТА. В тези тежки дни имаме нужда от ВЯРА. Това ни казват в своя клип и учениците от 8а клас, участници в клуб „Благородно сърце“ с ръководител Снежана Маламова. Хубаво е да се вслушваме в чистите детски умове и наистина да вярваме повече в ДОБРОТО !
 

Великден (Възкресение Христово) е денят, в който християните честват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос.Смисълът на Великден е победата над смъртта , изкуплението от греха и откриването на вечния живот за хората.

В живота на всеки от нас има поне един Юда, който ни е предал, за да възкръснем след това по-силни и можещи. Убеден съм, че и не един Пилат сте познавали, който тактически удобно си е измил ръцете с вас. Ако се огледаме и поразровим в спомените си непременно ще открием и красиво коварна Саломе. Задължително всеки от нас има в житейската си колекция и някой Петър, който се е отрекъл най-малко три пъти от нас дорде пропеят първите петли и съмне. Вероятно на него му е било най-трудно, но след това, осъзнавайки грешката си ни е останал верен до гроб. И така в тези дълги и тревожни дни ровим и претърсваме живота си в очакване на празника Великден – християнски и личен – човешки Великден. И бавно осъзнаваме, че всъщност все някой трябва да те предаде, за да възкръснеш. Именно затова не хвърляйте камъни по предателите и грешниците, защото, вървейки по житейския си път всички ние играем различни роли в нечие представление и сме може би част от нечий път към Голгота и Възкресението.

Честито Възкресение Христово – празник, в който забравяме за страха, тъгата, болката и горчивината в сърцата ни. В нас се събуждат светли чувства. Нека изпълним този ден с надеждата на християнската любов. Благословени бъдете! Да останем у дома, макар и далеч от любимите си хора, за да можем да бъдем с тях възможно най-скоро! Да бъдем съзнателни, смирени и да спазваме християнските ценности! Да вярваме в доброто и да творим добро!.

Днес е повод за радост, защото достигаме крайната цел на вярата-спасението на душите. Преминаваме през трудности, които ще ни направят по-силни и светли, подобно на златото, което преминава през огън. Нетрайните неща ще се загубят. Нужно е да бъдем бодри и да вярваме в благодатта, защото Христос ни я е обещал. Тези неща не се достигат със злато и сребро, а с чистота на душата-да бъдем святи -като самия Христос. Светъл празник! Честито Възкресение!

Пожелаваме ви вярата да бъде пътеводна светлина в трудни времена, надеждата да бъде неугасващият лъч по пътя на всекиго, да изберем заедността, мира и разбирателството в живота си. Желаем много здраве, любов и топлина в домовете и сърцата ви, нека празникът бъде един повод за размисъл и обръщане преди всичко към себе си и опрощаване на своите „грехове“!

Честито Възкресение Христово! Нека носим в душата си вяра, сила, обич и надежда, за да преминем заедно през изпитанието, което преживяваме! Нека с отворено сърце посрещнем тайнството на празника! Възкресението е въздигане – над дребното, над лошото, над глупостта и омразата. Нека преоткрием Бога в себе си!

Избрано от Фейсбук – истината и премъдростта може да се появи от неочаквани посоки и в неочакван момент!!!

Подобни публикации: