Архив

Календар

юни 2020
П В С Ч П С Н
« май   юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Випуск 2020- дистанционно завършилите

ВИПУСК 2020 – ПЪРВИТЕ ЗАВЪРШИЛИ ДИСТАНЦИОННО. 12 МАРТ беше последният им ПРИСЪСТВЕН учебен ден. Ще има да разказват истории, как ЕДИН корона вирус почти им провали АБИТУРИЕНТСКАТА !!! Нямаше как да не промени цялата философия на учебния процес, но не чак толкова. Мотивираните си остават мотивирани в каквато и обстановка да ги поставиш. Определено първенците на този випуск са едни от най-впечатляващите ученици, завършили през годините в ЗПГ. Те са живото доказателство за това как с упоритост и трудолюбие се постига почти всичко, но за да си в първата петорка е нужно нещо повече – ПЕРФЕКЦИОНИЗЪМ. Онова изпипване на детайлите и на малките неща, което ти дава няколкото допълнителни стотни на върха.

ВИПУСК със 105 завършили и 21 отличници. Випуск 2020 , извадил първенеца на град Сандански – Мария Илиева с ОТЛИЧЕН 5.99. Випуск, който се оказа, че знае АЕ по добре от БЕЛ /15 шестици срещу 7 на ДЗИ и среден успех 5.42 по АЕ/. Випуск с 11 пълни шестици на изпитите по теория и

практика/общо 38/, като 3 момичета успяха да получат 6.00 и по двете.

Випуск, завършил с традиционна победа на Икономистите – 12А клас със среден успех от дипломите 5.23 , 11 шестици  срещу 5.09 за туристическата паралелка от 12В и 8 шестици, трети са Техник-технолог и 12Г с 4,51 и 2 шестици. Икономистите имат 4.86 на ДЗИ по БЕЛ и 5.09 по 2 ДЗИ, а туристите 4.70 по БЕЛ и 4.76 по 2 ДЗИ. Можем само да пожелаем попътен ВЯТЪР и много бъдещи успехи в професионалното им развитие. Максимата, че когато ти дават възможности, трябва да грабиш с пълни шепи се изпълни от доста ученици от този ВИПУСК и ние се радваме, че наистина е така, защото това е идеята на ЗПГ !!!

12А клас – тази година, както и миналата Икономистите победиха Туристите по среден успех в дипломите – МН.Добър 5.23 – 11 ОТЛИЧНИ и още 4 с над 5.00 в клас от 22 ученици. Традиционната дисциплинираност и упоритост на Икономистите беше нарушена от няколко момчета ВЕСЕЛЯЦИ, които създаваха колоритност в паралелката. Общо взето едни симпатични и ученолюбиви момичета и момчета !!! Както и в целия Випуск крайностите присъстваха и тук и към 10-ната невероятни деца в добавка присъстваха такива на които ученето беше втори приоритет. Радостното е, че това не повлия в негативна посока и тези веселяци вкараха в строгите характери на Отличниците частица от идеята, че животът не е само училище , а и забавата е част от него. Случи се и обратното, същите тези непукисти покрай своите умни съученици поддържаха някаква граница и не идоставиха съвсем учебните занятия. Получи се симпатична симбиоза !!! А една вълшебна петорка в лицето на Мария, Йоана, Радостина, Маряна, Николета има значителен принос в успехите на училището през последните няколко години.

12Б клас – „ЛЮБИМЦИТЕ“ на шефа – колко пъти са минавали през кабинета му :) Ами както се казва всичко е въпрос на приоритети – и ученето не е сред тях за повечето. А не са хора без мозък, и ДЗи-тата го показаха , само един скъсан, дори успяха да го докарат до успех 4.04 от дипломите. Те ще се справят и като се наложи ще влезнат в крачка . Живи и здрави да са, всеки сам си решава как да го живее този живот, и той предава най-добрите уроци !!!

12В клас -  Завършиха с среден успех МН. ДОБЪР 5.09 – 8 ОТЛИЧНИ и 8 с над 5.00 . Един емоционален клас, с бързо палещи се ученици, уверени в себе, изискващи и държащи на своето. МОТОТО – отстоявай правата си е тяхната емблема !!! Умни деца, които като всички туристически паралелки разпраделяха усилият си до степента, което ще им позволи да получат отличната оценка. С няколко горещи кестена, които наклониха везните и на останалите в тази посока на прагматизъм. Въпрос на приоритети, но като ставаше въпрос за инициативи и пректически действия, то в тях имаше повече жар и инициативност. Тук е един от уникалните ученици на този випуск – НИКОЛ ПАРАПАНОВА – нашата емоционална съвест, една извираща колекция  от любов. Каквото и да напишем за нея ще е малко. Момичето, което се превърна в ЕМБЛЕМА на училището, със своята доброта и инициативност завърши с ДИПЛОМА -ОТЛИЧЕН 5.83 с втори резултат на ДЗИ БЕЛ -ОТЛИЧЕН 5.84.

12Г клас – традиционните Техник-технолози на храни и напитки. Всяка паралелка има по наколко добри деца, които заедно с останалите работещи усърдно на практическо ниво създават симпатични класове. Няколкото по-буйни жилки обикновено не успяват да развалят хармонията, която виждаме. Не успяха и сега.

12Д – икономическата паралелка след 8 клас. Може да изглежда странно самото съществуване на подобна паралелка. И все пак се получи добро развитие в цялостен план. И заслуги имат колегите от направление Икономика. Когато се държиш с учениците от позицията на изискващ и вярващ в техните възможности, тогава те ти се отблагодаряват. Определено се използваха на максимум възможностите на учениците, на част от тях се вдъхна доверие в себе си, а няма по-добро нещо от това да накараш някой да повярва в себе си и да разбере, че може повече от това, което си е мислил за себе си.  Останалите бяха с добродушни характери и не пречеха на останалите.

За 12 Е няма какво да напишем в положителна посока – просто когато са пропуснати първите 7 години няма как и най-добрите преподаватели да постигнат нещо в положителна посока. Проблемите в семейството винаги се отразяват и в поведенческите нагласи  в училище. Част от тях едва ли ще успеят да вземат диплома в близко бъдеще.

Както вече разбрахте МАРИЯ ИЛИЕВА от 12А клас ще е първенец на ВИПУСК 2020. Със среден успех ОТЛИЧЕН/5.99/ тя ще вземе най-високата диплома и за град Сандански. Мария изравнява постижението на Петя Петкова от Випуск 2018, която също завърши с успех 5.99.  За Мария може да се пише много. Тя е типичен пример за това как с невероятна упорист и усилия може да се постигне всичко. Не си мислете , че е лесно, Мария има способността да се концентрира и като захапе нещо да положи два пъти повече усилия , след момента, в който вече е сигурна, че е перфектна. Тя е пример и за това каква роля имат родителите в това да вдъхнат увереност в децата си. Мария няма и капка съмнение в способностите си. Не е талант, при Мария всичко е в резултат на уникалното и трудолюбие. Мария е един от най-добрите презентатори. Когато имаш широката обща култура, няма как приказката да не се лее в различни посоки. Мария не се страхува да бъде и по-остра в думите си към другите. Да си прям, също е сила и увереност. Въпреки това Мария е момиче с добро и чувствително сърце, и ме радва как отмества приоритетите си и вече постиженията и спечелените места не са най-важната цел в живота и. Активна е там, където и харесва да участва, полага усилия, но набляга на области, които я изграждат като личност  . Типичен пример за това до къде може да те доведе ТРУДОЛЮБИЕТО и ВЯРАТА в себе си.

Още един ПЕРФЕКЦИОНИСТ – ВЛАДИСЛАВ МАНОЛОВ от 12В клас – ДИПЛОМА ОТЛИЧЕН 5.93 , ДЗИ АЕ – 5.85, ДЗИ-БЕЛ 5.75 . Той е доказателство за това как спортът може да извае характера на човек. Успехите си дължи на невероятната си дисциплина и постоянство. Той е от хората, които знаят, че съвършенството се получава, когато чувстваш, че си перфектен, но въпреки това ТРЕНИРАШ още часове след това достигнато ниво !!!  Заедно с него на второто място е НИКОЛЕТА МУТЛЕШОВА от 12А клас – Диплома ОТЛИЧЕН 5.93, ОТЛИЧЕН 5.98 по АЕ и ОТЛИЧЕН 5.67 по БЕЛ. Бих я причислил към невидимите труженици, които постигат успехите си с голяма упоритост като двамата преди нея. Има странното влечение по източните светове като Южна Корея и Япония. Добра душа, включила се в много от благотворителните инициативи и в състезанията .

Можем да завършим израждането и с други невероятни деца от този ВИПУСК 2020. ЙОАНА ПОПОВЧЕВА ,още един от уникалните ученици в този ВИПУСК – ДИПЛОМА 5.92 , ДЗИ БЕЛ -5.77,ДЗИ -АЕ-5.74 . Стана ми тъжно за това, че националната комисия не оценява труда на девойки като Йоана Поповчева . Положените усилия, търпение и упоритост отличават Йоана. Старанието и е огромно, харесва ми детският и ентусиазъм и желанието и да опита всичко, и да участва в повече неща. Това, което забелязвам в нея е , че успява да победи нотката на притеснителност в себе си. Всяко презентиране е крачка напред и увереността в себе си започва да блика все по-ярко от нея. Тя вече е един чудесен презентатор и участията в тези две поредни олимпиади не са напразни в личностен план. Не се и съмнявам, че ще реализира мечтата си и ще я приемат да учи медицина в София.

РАДОСТИНА БОЖИКОВА е друг символ на ученик с пословична упоритост и желание за изява. Малко са хората, които биха се явили на НАЦИОНАЛЕН КРЪГ на олимпиада на другия ден след абитуриенската си. Радостина завърши с ДИПЛОМА – ОТЛИЧЕН 5.89 и ДЗИ АЕ-5.81 и ДЗИ БЕЛ-5.51 . На кой не му се е случвало да изпълнява прищевките на учителите. За мнозина това е загубено време. Други ще ви кажат, че това учи на търпение. Води до практикуване и затвърдяване на положителни качества и умения. Води до увеличена съобразителност и до опознаване на качествата на отсрещната страна. Ако попитате Радостина сигурно ще ви каже, че така се занимава с неща, които и харесват, или в които се чувства сигурна. Или ще ви каже, че така печели доверието на учителите и се превръща в експерт в техните очи. Най-ценното качество на Радостина е че никога не се отказва и продължава да се усъвършенства след като не е успяла от първи път. Накрая виждаш, че е направила нещо, което не си очаквал от нея. Вярвай в себе си – тя го притежава това задължително качество за успех в живота.

Нека похвалим и другите отличили се от този ВИПУСК 2020. НА СНИМКИТЕ са учениците, които ще стоят на стената на славата в ЗПГ „Климент Тимирязев“ и тези, които завършват с ОТЛИЧЕН успех . Резултатите са им под снимките.

Като цяло по ДЗИ БЕЛ имаме 7 ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ – Мария Илиева с 5.92, Никол Парапанова с 5,84 и Йоана Поповчева с 5.77 са с най-добрите три оценки.ПО ДЗИ АЕ – имаме 14 ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ и общ среден успех за училището 5.42 . Там са пълната ШЕСТИЦА 6.00 на Мария Илиева, 5.98 на Николета Мутлешова и 5.85 на Владислав Манолов и Симеон Дончев.ИМАМЕ 1 ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ПО ГЕОГРАФИЯ на Надя Петрова-5.70 .И ДЗИ – теория и практика на професията – 2 ОТЛИЧНИ оценки – Екатерини Стойку -5.68 и Елена Петрова -5.56 , като отделно от ДЗИ – Радостина Божикова, Николета Мутлешова и Маряна Юриева имат Отличен 6.00 като обща оценка по теория и практика на професията !!!

Пореден ВИПУСК напуска за последен път пределите на училището !!! Ами разнострани личности бяха – от такива, с които може да се гордееш, до тези, които наистина трябва да са благодарни, че завършиха 12 клас. Едните се възползваха на 200% от възможностите, които ЗПГ предлага – знания, практически и личностни умения, пътувания, извънкласни дейности и проекти… Пълно израстване, независими и уверени в себе си млади хора. Другите също се промениха по-своя си начин, макар, че знанията при тях не бяха първи приоритет. Ами ВИПУСК на крайностите . Пожелаваме им ДА са живи и здрави и да намерят своя път в живота !!!

Преди 5 години в нашето училище постъпиха едни плахи и любопитни, непораснали деца. В този последен ден за ВИПУСК 2020 ви изпращаме зрели, уверени в себе си, независими младежи и девойки !!! От нас получихте професия, знания, умения, възможности за изява и за опознаване на света, пътувайки в чужбина !!!Разбира се има и много по важни неща – като упоритост, трудолюбие, екипност, отговорност, уважение и благодарност, без които всичко друго няма значение. Ако сме ви накарали да разберете и осъзнаете, че само качества като горните, наистина ще ви направят ХОРА в истинският смисъл на тази дума. Ако е така, значи тези години са си стрували !!! На добър час ВИПУСК 2020 !!!

Подобни публикации: