Архив

Календар

юни 2021
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ВИПУСК 2021

ВИПУСК 2021 -един симпатичен випуск, с добронамерени и изпълнителни деца. Всеки според възможностите си. С по-малко звезди и в двете посоки.  Положителна и отрицателна. Добрите се стараеха, но или разпределяха усилията си и в посоката след завършването, или даваха максимума от себе си, стигайки своите граници. Ярките звезди бяха единици, преобладаваха старателните. В другата посока добродушните слабаци не правеха проблеми в училище и се стараеха да получат необходимата оценка, без много усилия, само заради приятното излъчване и своята безконфликтност. Винаги има подобни ученици и учителите са склонни да толерират подобно поведение. Те намират своите майстори, когато ДЗИ и ДКИ ги отсяват и изпращат на допълнителната септемврийска сесия. Бройката винаги е между 10-20 процента,  с огромно мнозинство в последните букви и изненадващи издънки в първите. Дипломите не са това, което бяха и за тези ученици  те няма същата стойност.

Странното, е че за този випуск нещата бяха обърнати и Икономистите бяха комуникативните и емоционални личности, бързо палещи се и разкриващи себе си в околната среда, а туристите бяха затворените и потайни ученици, трудни за разгадаване. Със задължителното закъснялото порастване на добрите ученици.  Следваха класове със симпатични и открити деца, при които технолозите грееха и бяха хвалени като, един от най-добрите класове с буква В и тема храни. В последните букви, знанията по теория намаляваха драстично, а практичните знания се задържаха на прилично ниво в първата десетка от тях, но симпатията към тях си оставаше, дори и в потайните дебри на монтьорската паралелка. В ЗПГ се побира цялата палитра от звездното равнище до марианските падини на незнанието, но затова сме професионално училище, за да може и тези ученици да получат възможност да намерят своя път.

Нека да си припомним присъствието им в ЗПГ, чрез техните думи, клиповете и галериите, вградени в тази публикация.

Хора свърши, това беше !!! НО ДАЛИ ? Времето ви в училище приключи, но това дали ще си останете по детски живи в сърцата си зависи само от ВАС !!! Животът е пред вас и приятелите ви в училище/ включително и НИЕ учителите/ ще останат приятели и близки хора за цял живот. Историите и спомените никога няма да бъдат забравени !!! Пожелаваме ви да изживеете живота си в пълния смисъл на думата, както си го пожелахте в това слово, постигнете мечтите си и изкачете върховете си. Надяваме се, че частичка от училището се е настанила здраво в душите ви и там ще ви помага по пътя и ще ви води в правилната посока !!! Благодарим на 12А клас и ВИПУСК 2021, че споделяха тези скъпоценни моменти с всички нас. През всичките тези 5 години !!! Благодарим и за емоционалното слово на ВАНЕСА, всяка дума в него имаше значение и постигна своята цел !!! И един ден когато ни останат само спомените, ще гледате това видео, ще се усмихваме и ще пускаме по някоя сълза !!!

 

Стълбите на училището са образното изкачване по стъпалата на съзряването и израстването. На 14 май за ВИПУСК 2021 те имаха и едно друго значение – излизането от едно познато място и започването на нов етап в живота им. Когато си на върха, тогава си уверен в себе си и в тебе няма страх. Запазете тази духовна настройка и правете всичко с онази омайваща емоция и лекота, която изпитахте в този ден. А сега ГОТОВИ ли сте за своя АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ ВИПУСК 2021 ???? УТРЕ вече почти е тук !!!

ВИРТУАЛНА СТЕНА НА СЛАВАТА

КАТЯ БОРИСОВА от 12Б клас ще е ПЪРВЕНЕЦ на ВИПУСК 2021. Със среден успех от ДИПЛОМА- ОТЛИЧЕН/5.89/. Тя ще е и едни от хората, които имат само 6-ци през 4 години на обучението си в ЗПГ. 100 УЧЕНИЦИ ще вземат ДИПЛОМИ за 2021 година, а 80-свидетелства за професионална квалификация и както миналата година, общо 21 УЧЕНИЦИ ще завършат с ОТЛИЧНИ ДИПЛОМИ.
Нека похвалим отличилите се от този ВИПУСК 2021. ВИЕ ГИ ПОЗНАВАТЕ. НА СНИМКИТЕ са учениците, които ще стоят на стената на славата в ЗПГ „Климент Тимирязев“ в ТОП 10 и тези, които завършват с ОТЛИЧЕН успех . Резултатите са им под снимките.
Като цяло по ДЗИ БЕЛ имаме 4 ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ и още много такива, които силно се доближават до границата от 5.50 – ДАРИНА МИЛАНОВА с ОТЛИЧЕН 5.70 е първенец в тази класация.
ПО ДЗИ АЕ – имаме 5 ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ и общ среден успех за училището 5.35 . Там са ОТЛИЧЕН/5.75/ на КАТЯ БОРИСОВА, ОТЛИЧЕН/5.72/ на СТАНИСЛАВА ДИМИТРОВА и ОТЛИЧЕН/5.71/ на ЙОРДАН КОВАЧЕВ.
ИМАМЕ 1 ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ПО БИОЛОГИЯ на КРАСИМИР ТРАЯНОВ – ОТЛИЧЕН/5.61/.
И не на последно място – ДЗИ – ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА на професията – 9 ОТЛИЧНИ оценки – с отличните резултати на Иван Иванов – Отличен/5.98/, Ина Манолева-Отличен/5.95/ и БОРИСЛАВА ЗЛАТАНОВА-ОТЛИЧЕН/5.75/

Общо 100 ученици ще завършат средното си образование през официалната майско-юнска сесия на учебната 2020-2021 година, а 80 получават свидетелства за професионална квалификация.Средният успех на дипломираните от ВИПУСК 2021 е Мн-Добър/4.88/, като 50% от тях имат среден успех над 5.00 – 21 ученици над 5.50 и още 29 ученици над 5.00.

Като по класове класацията е следната :
-ПЪРВИ са дипломираните от 12А клас със среден успех Мн.Добър/5.31/ – 7 Отличници и още 10 ученици с успех над 5.00
-ВТОРИ са дипломираните от 12Б клас със среден успех Мн.Добър/5.13/ – 8 отличници и още 6 ученици с успех над 5.00
-ТРЕТИ са дипломираните от 12В клас със среден успех Мн.Добър/4.90/ – 6 отличници и още 7 ученици с успех над 5.00

 

 

Подобни публикации: