2021 година, 2020 година, 2019 година, 2018 година, 2017 година, 2016 година , 2015 година ,
2014 година 2013 година ,2012 година, 2011 година , 2010 година, 2009 година, 2008 година

На 14 декември 2008 г. в гр. София под патронажа на Британския съвет, Министерството на образованието и Джуниър Ачийвмънт България за първи път в нашата страна  се проведе състезание по предприемачество Skills @ Work.
 След решаване на казус и подаване на заявка от 396 ученици от професионални гимназии в страната бяха одобрени 100. Сред тях за участие в Националния кръг на състезанието от нашето училище бяха избрани учениците: Елена Томова – 10б, Елена Димитрова – 9а, Мирослава Илиева – 10а и Христо Младенов 11в.  Във София те бяха разпределени на случаен принцип в  20 отбора от по пет участника. На първо място и за участие в Международното състезание Skills @ Work се класира отбора, в който участваше нашата ученичка – Елена Томова -10б. На второ място беше класиран отбора, в който участваше Христо Младенов -11в. Специалната награда „Най-добър презентатор” получи Мирослава Илиева -10а.
Представянето на нашите ученици беше отлично. Поздравления!
Желаем успех на българския отбор на Международния кръг от състезанието, което ще се проведе на 11-13 март 2009 г. в София с участието на отбори от 9 държави от Югоизточна Европа (Армения, Азербайджан, България, Грузия, Израел, Македония, Румъния, Сърбия, Турция).

Ако искате да видите снимки от посещението на групата ученици и учители по проект "Моето училище е моя дом"  в Литва oт 28 ноември до 2 декември 2008 год.  кликнете тукЗа да прочетете материала от посещението тук.

Ученици от гимназията ни - /18 на брой/ откриха изложба на тема "Икони и текстил от извора на Пирин"  в галерия "Хаджистоянови", която се намира в НДК, партер-запад, вход А4.  Обучени от Елена и Яне Каменарови -  основатели   на формация "Леб и вино", те представиха типични хора от Мелнишки регион. Носиите, с който бяха  облечени нашите ученици са автентични и са взети от сандъците  на техните баби и прабаби. С това участие нашите ученици популяризират традиционния бит и култура на Сандански и на целия Пирински край. 

Учениците от 11 "а" и 11 "в" клас от  гимназията ни  основаха ученическа  компания "ФЪНИ" по програма на Джуниър Ачийвмънт- България .  Те избраха " ФЪНИ"  да се занимава с организацията на детски тържества.  Президент на дружеството е Евелина Николова, от 11 "в" клас, а вицепрезидент – Невена Станкова, от 11 "а" клас. В компанията участват 23-ма ученици, разделени по отдели. Консултанти по проекта са г-жа Анталавичева, г-жа Коюмджиева и г-н Стоилов, учители по икономически дисциплини. Те ще следят и наставляват начинаещите бизнесмени. През месец юни  2009 г. дружеството ще се предстви  в София на изложението на учебните компании. Желаем ВИ УСПЕХ и  добра реализация на предлагания продукт. Очаквайте още новини, снимки и клипчета, отразяващи дейността  на компанията тук. 

 Отново отлично  представяне на наши ученици в национално състезание. Този път Иван Ибришимов от 12е клас спечели второ място в националното състезание "Млад механизатор", а заедно със Иван Андонов от 12 д клас спечелиха трето място в отборното класиране. ЧЕСТИТО ! Гордеем се с вас !!!

Участничката в Националното състезание по счетоводство Йорданка Стоянова, което се проведе на 8-9.11.2008г. в град София зае 10 място. На тържеството по повод 10 годишния юбилей бяха връчени награди за активна дейност. Гимназията ни получи купа за активно участие и постигнати добри резултати, а на г-жа Коюмджиева, учител по счетоводство беше връчен плакет за активно участие. Снимки от мероприятието вижте тук

Група ученици от специалност "Цветарство" ще започнат своето практическо обучение по проект "Заедно за по-можещи специалисти" на 8 Ноември. По този проект учениците ще работят по своята професия през свободното си време / съботни дни и ваканции/ в базите на ТД "Еделвайс" и Интерхотел - Сандански, които са партньори по проекта.

Проект "Компютърното ателие - любимо място на ученика" ще приключи своята дейност с колективно посещение на ученици - настоящи и бъдещи участници в дейностите на ателието на специализираното изложение "БАЙТ ЕКСПО 2008" на 8 ноември в гр. София.

Още един спечелен проект за гимназията ни . Честито! Този път от Национална програма "Училището желана територия на ученика"  модул "Ритуализация на училищния живот". Средствата за този проект са предназначени за ученически униформи.

Група ученици и учители от партньорското училище от Леоварден, Холандия са на посещение в нашата гимназия. На 31 октомври в голямата зала на Културен дом "Максим Горки" те ще демонстрират своите умения за аранжиране на цветя.
Добре дошли в нашата хубава страна Холандски ПРИЯТЕЛИ!!!

На 27 ноември ученичките Десислава Арнаудова, сп. данъчен и митнически посредник , Дияна Шаркова , организатор на туристическа дейност и Анна Мицева, хлебар- сладкар от 11 клас заедно с учителите Дина Кирилова и Мария Петкова ще посетят Литва и ще участват в работна среща по проект "Моето училище е моя дом" . На срещата освен представянето на страната и училището ни , те ще представят своите специалности и ще участват в разработване на обобщен въпросник за проблемите на млaдите хора, по който ще се работи в бъдеще . Успех и добро представяне !

Ученичките Златка Молова, Мария Милева от 12 клас професия "Икономист-мениджър" и Катя Янакова, Розалия Христова и Ели Джорова от 12 клас професия "Хлебар-сладкар" взеха участие в Европейската среща на 10 000 ученици от професионалните селскостопански гимназии в периода 02-04 Октомври в Париж. По време на престоя си в Париж ученичките са били приети от министъра на земеделието на Франция и са установили контакти с младежи от сродни училища от цяла Европа. Снимки от посещението вижте тук 

Пореден успех - ученичката Мирослава Шумова от 11 а клас , спечели ПЪРВО място на Седмия националния конкурс "Бог е любов" през месец май с Нашите небесни покровители. Текстът на есето вижте тук .

За пореден път успех, този път на Розалина Христова и Катя Янакова от 11 б клас , които спечелиха ПЪРВО мястона "Националния конкурс ХЛЯБЪТ НАШ... ", който се проведе на 22 април вгр.Благоевград . Както и в предния конкурс в Стара Загора ученичките получават едногодишна стипендия. Усиления труд и положените старания винаги се възнаграждават !!!

Отново честито, този път на Златка Молова и Мария Милева от 11 а клас , които спечелиха ВТОРО мястона "Националния конкурс по фермерство", който се проведе на 31 март в гр.Стара Загора . Поздрав и за Мирослава Шумова, пак от 11 а за доброто представяне в Стара Загора. Нека всички заедно да изпитаме задоволство от наградите на нашите съученици и възпитаници. Още веднъж поздрави за победителите и бъдещи по-големи успехи!!!

Гимназията ни участва в Национално състезание "Водата - извор на живота" с проект на същата тема . Ученичките от 9 а клас Мария Иванова и Мирослава Илиева с техния научен ръководител г-жа Соня Терзийска се завърнаха от Бургас, спечелили ПЪРВОТО място.Честито и успех в разработката на бъдещи проекти. За да видите тяхната работа е необходимо да я изтеглите от сайта на "Компютърното ателие" към гимназията (бутон РС ателие ) . Поздравления заслужават и учениците Никола Попов 12 в клас и Рени Михайлова 11 в, който донесоха ВТОРО място, получено на Национално състезание по арaнжиране в гр. Плевен. Поздрав и за Илиана Артъкова от 10 а клас, спечелила ТРЕТО място в литературен конкурс "Водата - извор на живота"

В най-скоро време директорът на гимназията Емил Терзийски ще подпише договор за усвояване на безвъзмездно отпуснати средства от Структурните фондове на Европейския съюз. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проект Средношколски клуб "Младежка активност", чиято цел е да направи училището привлекателно за младите хора и проект ''Заедно за по-можещи специалисти" , насочен към провеждане на практическа работа с ученици по техните специалности и доближаване на техния капацитет до изискванията на пазара на труда. Честито на всички. И успех !!

Гимназията  ни ще участва в Областната конференция на тема "Училището - желана територия на ученика" с два доклада - доклад на тема "Делова игра върху тема "Парични средства"" с автори Даниела Коюмджиева, Марияна Анталавичева и Иван Стоилов. Вторият доклад, класиран за участие в конференцията е на тема "Информационните технологии - една чудесна възможност за извънкласна дейност" с автор Дина Кирилова. За повече подробности вижте сайта на "Компютърното ателие" към гимназията (бутон РС ателие ). Успех !!

Ученикът Яне Николов Николов от 12 б клас от специалност "Икономист-маниджър" спечели стипендия като участник в инициативата "1000 стипендии" на фондация "Комунитас" .Разработката му е есе на тема "Маркетингът - аз и Вие". Поздравления! Ако проявиш интерес да прочетеш есето натисни тук. Заслужава си !!!

С голяма гордост Ви съобщаваме че г-н Терзийски - директор на гимназията получи покана за прием в Народния театър "Иван Вазов"на 17 март по случай националния празник на р.Ирландия - Деня на Св.Патрик от посланника на Ирландия г-н Джефри Кийтинг и г-жа Джейн Кийтинг. тук

Гимназията ни работи по проект "Земята през погледа на ученика", заедно Средно Техническо Професионално Училище от Гърция, гр. Катерини и IPIA"D.Sannino" , Италия . Учениците ще използват предоставената възможностна eTwinning, съпътстваща дейност по програма "Учене през целия живот" и ще работят по теми, отнасящи се за общината, за училището, в което учат и за специалността, която усвояват. Съвместната работа ще приключи в края на учебната година. Разработените материaли ще бъдат публикувани в сайта на Компютърното ателие.