2021 година, 2020 година, 2019 година, 2018 година, 2017 година, 2016 година , 2015 година ,
2014 година 2013 година ,2012 година, 2011 година , 2010 година, 2009 година, 2008 година

На 23 декември, ученичката от 11а клас, Мирослава Илиева    спечели второто  място в конкурс за написване на есе на тема   „Като евродепутат избирам Комисията по….., защото…..” , обявен от  българския евродепутат от групата на ГЕРБ в ЕНП Мария Неделчева.  Така Мирослава, заедно с още 9 ученика от Благоевградски регион ще отпътуват за Бруксел за да посетят  Европейския парламент и  се срещнат с познати лица от политическата европейска сцена.

Добър  път  и честито  Мирослава!

На 12 декември, ученичката от 8б клас, Виктория Анталвичева  заслужено спечели първото място на Второто регионално състезание по Информациоонни технологии  в Благогоевград. Мултимедийният проект с чудесното име "Добрата сполука" получи високата оценка в категория  5 - 8 клас  заради неговата иновативност - той мотивира ученика и същевременно е идеален продукт за реклама на гимназията ни. Заедно с това Вики показа едни завидни  умения за владеене на различни технологии и блестящо  защити своя проект .  Снимки от състезнието тук.

Пожелаваме и  още много такива награди  по пътя към добрата сполука !!!

  Иновативни! Приложими! Ефективни! С обществена полза!

Такива бяха идеите и решенията на предварително зададен казус на учениците от нашата гимназия Борислава Илиева и Галина Гъбова от 10а и Ирен Арнаудова от 11б клас. Те са сред 100-те класирани ученици от професионални гимназии от цялата страна, които ще вземат участие в националното състезание Skills@Work "Предизвикателство за младия предприемач", организирано от Джуниър Ачийвмънт България на 20.10.2009 г. Стискаме палци и чакаме добри новини!!!

  Ученичките от 12 в клас Жанета Христова и Мария Стойкова, с ръководител г-жа Коюмджиева, участвуваха на 07.11.2009 г. във вторият етап на Националния конкурс по счетоводство за средношколци. Конкурсът се провежда в гр. София за единадесети път от редакцията на сп. Счетоводство плюс, със съдействието на Института на дипломираните експерт- счетоводители в България и фондация "образование, наука, култура" . Нашите момичета се състезаваха заедно с 44 ученика от 19 професионални гимназии от цялата страна .Те се класираха на 11 и 12 място, като показаха най- добър резултат сред земеделските гимназии!  Поздравления!

  На 5 ноември гимназията ни тържествено отбеляза старта на нов проект "Заедно за по-можещи специалисти -2" по ОП „Развитие на човешките ресурси”, програмна схема „Ученически и студентски практики”. Учениците, изучващи професиите Организатор на туристическата агентска дейност; Хлебар-сладкар” ; Озеленител” от 11 клас ,“Готвач”  и  Сервитьор – Барман” от 10 клас  ще провеждат допълнително практическо обучение в 7 хотелски комплекса, членове на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорте – Сандански.  На всички участници в проекта , ползотворна и изпълнена със съдържание работа.
Снимки от откриването тук.

   В периода от 17 октомври до 21октомври група ученици и учители от гимназията ни участваха в поредната работна среща по проект "Моето училище е моят дом" в Турция.
Споделено от Надя Милева, ученичка от 12а клас тук.
Снимки от посещението по време на престоя можете да разгледате тук
Материал за посещението тук.

  В периода от 4 октомври до 8 октомври гимназията ни бе домакин на подготвителна визита , свързана с разработка на нов проект по програма Коменски. По време на работните срещи, учителят по икономика, Рамон Кастро Перез, представител на училището от Испания, гр.Сохилиамос демонстрира пред учители от гимназията ни своя опит за on-line общуване с родители и учители . Обсъдени бяха целите и дейностите на бъдещия проект.
снимки от посещението тук.

 През тази година учениците и учителите от Земеделска професионалнагимназия град Сандански ще работят по ново многостранно училищно партньорство чрез "Програмата за учене през целия живот" сектор на програма „Коменски”. Проектът , наречен „Границите и как да ги преодолеем”  включва като координатор Училище Уиндзор, намиращо се на територията на щаб квартирата на НАТО в Мьонхенгладбах, Германия. Партньори са Гимназия Фриц-Ройтер в Доненберг(Германия), Валуа с колеж във Венло(Холандия), Сукромна средна отбор на школа в Кошице (Словакия) и Земеделска професионална гимназия Сандански.
Статия за посещението на Директора на гимназията и Мария Петкова,учител по Английски език във Венло тук.
Снимки можете да разгледате тук

В периода от 27 до 30 юли нашата ученичка Елена Томова от 11б клас  бе на учебна визита в Лондон. Това е наградата за спечеленото първо място в междуанродното състезение Skills@work (Умения за работа) на отбора в който тя участва. Вижте стaтия от вестник Аз БУКИ тук.

В периода от 24 май до 31 май 2009 година,седем ученици от 11’’д’’ клас, професия ‘’Озеленител’’специалност”Цветарство” в ЗПГ ‘’Климент Арк. Тимирязев,гр. Сандански,под ръководството на нашите преподаватели – г-жа Карамфилкова, г-жа Каратанчева , г-жа Карамфилова и г-жа Петкова,посетихме страната на лалетата – Холандия. Целта  беше обмяна на опит по професията,която се изучава в нашата гимназия.

       Както всяка година изпратихме абитуриентите - 22-23 май 2009 г.

Вижте снимки от изпращането   тук 

16 май 2009 - За трета поредна година в ЗПГ се проведе деня на самоуправлението. Както всичко при нас и той се превръща в традиция.

Вижте снимки   тук 

Група от 5 учители и 4 ученика посетиха нашата съседка Гърция от 25.04 до 28.04 за да участват в работна среща  между страните партньори по проект "Моето училище е моя дом".  На срещата учители и ученици от България, Литва, Италия, Полша, Турция и страната - домакин Гърция представиха образователните системи в собствените си страни.  Коментирани бяха техните предимства и недостатъци. 

        Вижте снимки от посещението   тук

От 15- 17 април 2009 г. в град Пловдив се проведе Четвъртата Националната конференция „Училището – желана територия на ученика. Състояние, проблеми, перспективи”. Участие в конференцията взеха ученици, учители и директори на училища от цялата страна. Конференцията бе открита от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

    По време на форума се проведоха заседания в следните тематичните направления: дидактически и иновационни методи и технологии; самоуправление и гражданско образование, извънкласна и клубна дейност; ограничаване на отпадането и насърчаване посещаването на учениците в училище. След класиране на общински и областен кръг екип, преподаватели от ЗПГ бяха класирани за участие в Националната конференция „Училището – желана територия на ученика.”

    Учителите по икономически дисциплини- Даниела Коюмджиева, Мариана Анталавичева и Иван Стоилов представиха пред учители от цялата страна презентация на тема „ Ученици правят бизнес с учебна компания”, в направление самоуправление и гражданско образование, извънкласна и клубна дейност. Заедно с тях бе и президента на УК „Фъни” АД Евелина Николова, която представи дейността на компанията.

        В периода от  12 до 16 април 2009 г. в  ЗПГ бе домакин на  тристранна среща на участиците по проект "Регионът е нашия учебник" . Гостите на гимназията -   10 ученици и учители от Франция и 15 от Холандия бяха посрещани с изпълнения на автентичен фолклор от СИП формация "Леб и вино". Така нашите приятели от Франция и Холандия бяха провокирани да научат и заиграят с удоволствие кръшно българско хоро. 

      На работната  срещата се обсъди  напредъка на проекта и начина по който той ще бъде завършен. Всички взeха участие в празника на специалност "Цветарство" . Гостите и придружаващите ги ученици и учители посетиха гр. Банско, докоснаха се до святата Рилска обител. Посетиха  Мелник - най-малкия град в България, Роженския манастир и Рупите. 

        По време на краткия престой се създадоха нови приятелства, старите бяха подновени. Гостите почувстваха българския дух и се потопиха в българската атмосфера. На тръгване си всички си обещахме,че тази среща няма да е последна.

       
Вижте снимки от посещението тук  материал
Вижте електронна книга за дейностите по проекта тук 

ОТ 11 до 13 март 2009 г. в София в се проведе международното състезание Skills@work /Умения за работа/ - съвместен проект на Британски съвет, Джуниър Ачийвмънт България и Министерството на образованието и науката като официален партньор.В надпреварата взеха участие ученици от 10 държави.Те бяха разделени на 12 отбора, всеки от по 5 човека. Нашата ученичка Елена Иванова Томова от 10 б клас и нейният отбор спечелиха първо място. Наградата за нея е екскурзия до Лондон. Поздравления !!!

Група начело с директора,1 учител и 3 ученика посетиха  Полша от 26.02 до 02.03 за да участват в работна среща  между страните партньори по проект "Моето училище е моя дом".  На срещата учители и ученици от България, Литва, Италия, Гръция, Турция и страната - домакин Полша представиха темата „Между свободата и сигурността в училище”. вижте снимки      вижте материал

19 Февруари -136 години от обесването на Васил Левски.
Всяка година си припомняме и почитаме делото на най-великият българин. вижте презентацията

Традицията Задължава.Празнувахме 14 Февруари. Както винаги на същото място.
 С традиционните пожелания. С много веселие,танци и усмивки.
вижте снимки от празника

На 10 февруари в училището се проведе състезание по Дизайн и аранжиране. Участваха ученици от специалност " Цветарство". Победители са учениците от 11 Д клас: Божана Руменова Николова Ваня Борисова Димова Мария Александрова Дончева Те ще участват в Националното състезание по Озеленяване и цветарство от 25 до 26 април в Пловдив.

Наша гордост са и Надежда Ангелова Стоянова,12 б клас,  класирала се на първо място в Националния конкурс по Народно приложно изкуство "От Коледа до Васильовден" , организаиран от Националния дворец на децата, София . Първото място е присъдено за оригинално изработена погача с коледни мотиви. Заслужава си да се види и коледната украса, изработена от Николай Стоянов Стоянов, ученик от 11д клас, с която той взе третото място в същия конкурс. Честито на победителите!