2021 година, 2020 година, 2019 година, 2018 година, 2017 година, 2016 година , 2015 година ,
2014 година 2013 година ,2012 година, 2011 година , 2010 година, 2009 година, 2008 година 
По идея на директорът на училището в ЗПГ тази година ще се избира ученик на годината. Има 5 номинирани, за които ще се гласува в седмицата от 13 до 17.12.2010 г. Победителят в инициативата ще бъде награден на специално тържество .

1. Виктория Анталавичева - 9б клас
2. Теменужка Траянова - 9б клас
3. Елена Димитрова - 11а клас
4. Мария Гълъбова -12а клас
5. Мирослава Илиева - 12а клас

PS .За петте достойни претендентки гласуваха 66 % от учениците и учителите в ЗПГ .

КЛАСИРАНЕ :

1. ВИКТОРИЯ АНТАЛАВИЧЕВА – 9 Б КЛАС  снимка

2. МИРОСЛАВА ИЛИЕВА –12 А КЛАС

3. ЕЛЕНА ДИМИТРОВА - 11 А КЛАС

Честито на победителя, пожелаваме на ВИКИ още много бъдещи успехи и да продължи да ни радва със своя талант, упоритост и всеотдайност.

клип 1 клип 2


  Н
а 30 ноември (вторник) в град София се проведе финалният кръг на конкурс за тийнейджъри, обявен от Фондация за гражданско образование „МОСТ България” представен в Деня на професиите.

Целта на проекта беше да подпомогне процеса на избор на подходящата професия и да бъде подготовка за успешна трудова кариера на младите хора, като повиши знанията им за професиите и пазара на труда .

На финала на конкурса бяха допуснати четирима ученици от цялата страна, които да представят своите избрани професии пред работодатели от големи фирми от различни браншове, експерти от Бюрото по труда, учители, студенти и ученици. Трима от тези ученици бяха от Земеделската професионална гимназия „Климент Арк. Тимирязев” – гр. Сандански.

Теодора Петрова, Виктория Анталавичева и Валентина Ангелова са ученичките, които представиха своите професии – учител, екскурзовод и PR специалист. Макар че наградата беше само една, и трите презентации баха оценени високо. Показаха се различни гледни точки за всяка една професия.

Презентацията за професията „Учител”, изготвена от Теодора Петрова, спечели първо място и бе наградена с I-Pod. Всички финалисти получиха грамоти за своето участие.

снимка


 
На 27 ноември  в град Пазарджик се проведе надиграване на над 70 аматьорски танцови състави от цяла България. В тази голяма конкуренция те спечелиха първото място с танца Орманли и Каврак. Клуб  " Леб и вино" е съставен основно от ученици от Земеделската гимназия /14 на брой/ . Вече 3 година те изучават автентичен фолклор и танци под ръководството на техният ръководител Елена Каменарова.

снимка


 
Учениците от Земеделска професионална гимназия традиционно участвуват в инициативите на „Джуниър Ачийвмънт – България”. Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

За участие в национално състезание по предприемачество „Иновационен лагер” от цялата страна бяха допуснати 100 ученици. Сред тях бяха и 6 ученици от ЗПГ: Галина Гъбова, Борислава Илиева, Елена Димитрова от 11 а клас, Мирослава Илиева- 12 а клас, Станислава Тренчева- 11 б клас и Симеон Здравчев от 10 а клас.

Събитието се проведе на 27 ноември 2010 г. в Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов. В деня на състезанието всичките 100 участници бяха разпределени в екипи от 5 души/от различни училища/, които за един ден трябваше да предложат нова бизнес идея и да я презентират със съответните добри аргументи.

снимка


 
На 20.11.2010 г. ученичките Елена Томова-12б клас, Елена Димитрова и Галина Гъбова от 11а клас бяха едни от 100-е поканени да присъстват на пресконференция в Софийския университет. Всички ученици от новосформираната и функционираща в гимназията учебна компания „Крейзигеймс” АД поДжуниър Ачийвмънт България заявихме своето желание за участие.

Изпратихме свои ТЕDх идеи. Щастието се усмихна само на нас трите, имахме възможността да участваме на живо в конференцията. Другите останаха пред компютрите и я гледаха пряко по интернет. Идеята на тази конференция беше да се съберат различни хора, с много иновативни, различни по своя характер идеи.

Ние бяхме много изненадани и удивени от всички тези млади хора, които ни разказаха своя живот, тъй различен и интересен по свое му. Някои от историите бяха малко по-тъжни, други толкова весели, че се смяхме всички от сърце.

снимка 1 снимка 2


  
На 8.10.2010 г.  официално приключи проектът „Учене чрез правене” към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, финансирана от Европейски социален фонд . На закриването бяха представени резултатите от дейностите и бяха наградени най-активните ученици.Мотото на проекта беше Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах” и определено този проект ще се помни, беше преживян пълноценно от доста ученици и си струваше.
снимка

За повече информация  вижте  сайта  на  проекта


Нашият директор обяви месец на европейската мобилност. Той посочи приоритет номер едно за гимназията - борба с отсъствията на учениците.
Вижте Видео в сайта  на  Атанас  Атанасов  Sandanski1.com


Съвместно обучение с  холандски ученици .
 
Х
оландски ученици от град Льоварден ще проведат практика в нашето училище съвместно с ученици от специалност Цветарство. Нашите ученици ще върнат визитата в близко бъдеще.
Вижте още Снимки в sandanski1.com


Посещение в Сандански по проект "Границите и как да ги преодолеем" .

От 30.09 до 03.10.2010 се проведете мобилност по проекта с домакин град Сандански.


снимка 1 снимка 2


 
На 15 септември се откри учебната 2010-2011 година. Учениците от 5 паралелки в 8 и 9 клас прекрачиха за първи път прага на училището. В течение на няколко години това ще бъде техният втори дом. Пожелаваме и на добър час. Състоя се семпло, кратко, но много съдържателно тържество/ прочетете за него в блога на ЗПГ/. Вижте снимки и видео от посрещането на новата учебна година.
вижте галерия от снимки 1снимки 2
вижте видео
 Екипът от 4 ученика и 4 учителя се завърна  от Ренде, град в  южна Италия, област Калабрия. Пътуването бе с цел участие във финaлната среща на пратньорите по проекта. Нашият екип представи елкектронна книга и брошура, предназначени да популяризират проекта, а ученичките Галина Гъбова, Елена Димитрова, Бояна Гоцева и Виктория Анталавичева изработиха и представиха пред участниците постер, посветен на нашия роден град Сандански.
Подробен материал за посещението тук
Статия на Виктория Анталавичева тук
Галерия от снимки тук Виктория Анталавичева от 8 Б клас се класира за националният етап на конкурса за писане на есе на тема "Бог е любов", заемайки първо място на областният кръг . Теменужка Траянова от същият клас спечели второто място.

Вижте есетата в блога на училището. Ученичките от 11 е клас Росица Златкова и Росица Попова спечелиха трето място на националният конкурс "За хляба наш... ", провеждан всяка година в град Благоевград. Те участваха с проект и презентация на тема "Хлябът - храм на живота" . Проектът и презентацията бяха наградени с едногодишна стипендия от журито.

Есето на Николина Капитанова от 11 е клас също получи поощтрителна парична награда. В състезанието участваха над 100 ученика от 42 града. В него  нашите представители по  традиция  редовно печелят награди.

Вижте  Снимки


 Този месец е благодатен за нашата гимназия, защото той е изпълнен с радостни вести за успеха на  нашите ученици. Този път в обектива са Надя Пчеларова, Николай Стоянов и Борислава Велева. Те се завърнаха с трето място, присъдено им за участие в Четвъртото национално състезание по Търгосвки дизайн и аранжиране. 

"Аз не съм  притеснена от това, че  моите възпитаници не получиха  първото място в състезанието при аранжирането на кошница,  изработване на икебана,  на арт и микс букет и пролетна аранжировка. Аз съм доволна от това, че те дадоха всичко от себе си. Техните работи бяха перфектни" - сподели тяхната ръководителка Людмила Каратанчева.


Вижте  Снимки


 ННа 22.04.2010 г. в София се проведе националното състезание „Природата наш дом” . ЗПГ беше достойно представено от ученичките в 8 б клас Мариела Голчева , Валентина Станкова, Зорница Танчева и Симона Алексиева. Те бяха оцененявани по следните критерии – доклад, презентация, отговори на въпроси, разпознаване на билки, гъби, растения, животни, макет на „Град на бъдещето” и костюм от отпадъци. Спечеленото второ място усилва нашата амбиция за по-добро представяне за следващата година.
снимка
Вижте и снимки от акцията на учениците от ЗПГ по случай денят на Земята - със собственоръчно направени плакати те преминаха по главната улица в Сандански и агитираха за промяна в поведението на хората и спасяване на Земята от надвисналата гибел. Вижте снимките тук.

Вижте  Снимки


 Мирослава Илиева, ученичка от 11а клас, професия " Организатор на туристическа агентска дейност" се класира за участие в националния кръг на олимпиадата по Философия. Тя събра 89 т. и е на 10 място от всички класирани участници в страната. Радостната новина дойде в момент, когато Мира е на посещение на Европейския парламент в Брюксел. Това пътуване тя спечели с участието си в конкурс, обявен от народния представител Мария Неделчева. Честито Мирослава. Всички се гордеем с теб и ти пожелаваме отлично представяне във финалния кръг на олимпиадата на 17 април. Учениците от 11в клас Йосиф Ванков и Марин Какаров и Радослав Йорданов от 12г клас се завърнаха от Националното състезание по фермерство с четвърто място. Малко точки не достигнаха на нашите възпитаници да се наредят в челната тройка. Специални поздрави за тях . Поздрави и за Виктория Анталавичева, ученичка от 8б клас, която получи номинация за участие в националната олимпиада по ИТ с разработеното от нея мултимедийно приложение "Кой ми взе сиренцето?". 
Ученици и учители от гимназията отбелязаха християнския празник Цветница заедно с гости по проект "Моето училище е моят дом" от Литва, Гърция, Турция, Полша и Италия. Паралелно  с това бе проведена и петата работна среща по проекта.  На нея бяха разгледани и обсъдени проблемите, свързани с професионалното ориентиране и кариерно развитие на учениците и учителите във всяка една от страните.

Гостите участваха в открит урок по "Търговски дизайн и аранжиране",  подготвен и изнесен от госпожа Людмила Каратанчева. Иновативативният метод "Ученици обучават ученици" , използван в урока, създаде творческа атмосфера,  възможност за бързо преодоляване на езиковите бариери и разбира се, предостави възможност на учениците от страните-партньори  да участват в състезание по аранжиране на цветя и да получат сертификат за това.
       
Гостите и участниците в проекта от наша страна  откриха кът за отдих в двора на гимназията, включваш 8 мозайки, свързани с  участието на всяка  страна  в проекта, разгледаха Благоевград, Рупите и Мелник, посетиха  Рилската и Роженска обител,  участваха в мероприятия, организирани от гимназията,  научиха стъпките на кръшното българско хоро и заедно отпразнуваха рожденния ден на патрона на програмата  Ян Коменски.

нимки и видео  в сайта на  Югозападна агенция Sandanski1.com
снимки 
Още снимки за дейности по проекта: тук


 На 25 март бе открит тържествено обновения стол в ЗПГ. Реконструкцията се извърши по национална програма за модернизиране на професионалното образование. Гости на тържеството бяха областния и замесник областният управител на област Благоевград и началника на РИО Благоевград.

Вижте  Снимки
  На 22 март се проведе се традиционната инициатива Мениджър за един ден . Започнатото сътрудничество от миналата година със сдружението на хотелиерите бе продължено и ученици от 10 и 11 клас изкараха един ден  в реална обстановка в най-добрите хотели в Сандански като изпълняваха сътветната длъжност, на която бяха назначени.

Очаквайте впечатления в  блога на ЗПГ
Вижте  Снимки


  На 2 март в културният дом в гр. Сандански в  ЗПГ отпразнувахме националният ни празник - годишнината от освобождението на България . Освен слово на директора в програмата бе представена и главата Радини вълнения, част от Подигото на Иван Вазов.  Тя показва първият етап от борбата - промяната съзнанието на българина чрез образование.

вижте галерия от снимки 1снимки 2

вижте видео

Ученичките от 8 б клас Виктория Анталавичева, Симона Алексиева, Теменужка Траянова и Зоя Дукова спечелиха второ място в конкурса "Водата извор на живот" в Бургас с представеният от тях постер и защитата му, в същият конкурс Теменужка Траянова бе наградена за второто си  място в конкурса за  есе на тема " Вода за всеки, вода завинаги ".  Пожелаваме им следващи успехи и още много призови места. Прочетете есето в блога на ЗПГ
Ученичката Мария Гълъбова от 11 а клас успя на спечели 82 т. /от 100 възможни / на многоезичното състезание в Сандански/ с Немски и Английски/. По този начин тя успя да се класира за национален кръг на 27.02 в Пазарджик. Пожелаваме и успех в това начинание.

Отново традицията бе спазена, въпреки по ранното празнуване. Присъстваха кмета, председателят на ОС и гости от Македония. Имаше програма на клуб Леб и вино към ЗПГ.  Останалото беше много танци, веселба, червено вино и малко дъжд, който не успя да развали тържеството. ВИЖТЕ  СНИМКИ

        

Темата на срещата, на която присъстваха учители  и ученици от 8 до 11 клас бе ”Компютърните измами и педофилите. Срещата премина много динамично, интересно и предизвика оживени коментари.

Г-Н Колев запозна присъстващите с  действителни случаи на измама и насилие, които са разкрити през последните месеци. Обърна внимание и на основните правила за онлайн безопасност при работа с компютрите и отговори на многобройните вътроси.

За последствията от употребата на наркотични вещества беседа изнесе г-н Тембелакиев от сектор”Наркотични вещества” към  ГДБОП. В срещата взеха участие и г-жа Теменужка Любенова от Областен съвет по наркотични вещества и г-н Костадин Бакърджиев-  началниk РПУ гр.Сандански

Одобрена номинация от фондация Димитър Бербатов

Тинейджърите от Клуб "Леб и вино" в ЗПГ с рядка номинация за Социален проект!!! Стискайте палци едно от явленията сред младежите в гр. Сандански да бъде окачествено и като обществено значимо. Вижте тук