2021 година, 2020 година, 2019 година, 2018 година, 2017 година, 2016 година , 2015 година ,
2014 година 2013 година ,2012 година, 2011 година , 2010 година, 2009 година, 2008 година


Теменужка Траянова от 11 б клас е "Ученик на годината - 2012" в ЗПГ

Това решиха учителите и учениците в ЗПГ след като цяла седмица гласуваха за 4 претенденти .В церемонията по награждаването те бяха представени чрез видеоклипове, изработени от ученици, участващи в проект Аces.

Рекордната активност от 75 % определи за подкласници на Теменужка Траянова съответно Таня Попгеоргиева - второ място, Симеон Здравчев -трето място и Калина Щърбова - четвърто място.

В първата нова категория Кирил Николов взе приза за най-активен ученик в извънкласните дейности за 2012. Втора е Виктория Анталавичева, а трета Бояна Гоцева.
В категорията за спортна личност на годината в ЗПГ спечели Нина Скачева, втора е Вероника Секулова, а трети Денис Симеонов.

Номинации за ученик на годината 2012 .

Тази година имаме 4 номинирани от директора на училището Емил Терзийски. Това са Симеон Здравчев (XII a), Теменужка Траянова (XI б), Калина Щърбова (XII д) и Таня Попгеоргиева (XII д).

За първи път ще бъдe определена "Спортна личност на годината". Изборът ще бъде между Нина Скачева (XII a), Вероника Секулова (XI б) и Денис Стоименов (IX г).

Гимназията ще има за първи път и първенец в номинацията "Участние в извънкласни дейности". Трима са и тук номинираните : Кирил Николов (XII б), Бояна Гоцева (XII б) и Виктория Анталавичева (XI б).


Ученикът на годината на училището ще бъде излъчен на 18 декември в ресторант "Пломари", хотел "Свети Никола". Начало на тържеството- 17 часа.

Призови места на наши ученици в национални състезания и конкурси.

  В София на финала на Национално състезание "Иновационен лагер" 2012-2013 в рамките на Световната седмица по предприемачество Симеон Здравчев и неговия отбор завоюваха 2 място.

Нашето училище е традиционен участник в това състезание. Идеалното училище - това бе предизвикателство за 2012. Сред 60 участници бе и Симеон Здравчев, ученик от 12а клас, който след онлайн селекция се класира за националния кръг.

Неговият отбор / всеки отбор се състои от по 5 човека, създадени на произволен принцип/ завоюва второ място и впечатли журито с иновативната си представа. Ако искате да разберете каква е тяхната представа за идеалното училище прочетете подробния материал.

В националния конкурс на НПГ " Българка" за есе, стихотворение и рисунка на тема приятелството в категория за есе в трета възрастова група Анжела Георгиева от 9б клас спечели втора награда, а Йоанна Чолтеева от същия клас трета награда.

Първа награда в категорията от 14 до 18 години няма, а са присъдени  2 втори и 3 трети награди от
жури в състав: д-р Рада Москова – писател, сценарист и драматург (председател), Рада Александрова – поет и драматург и Виолета Люцканова – библиотекар.

В конкурса са участвали над 100 литературни творби от цяла България. Награждаването ще е на 24 ноември в София в столичната библиотека .Прочетете есетата тук


снимките са взети от сайта на JA
Участие на наши ученици във финали на национални състезания .

На 17.11.2012 г. в София предстои провеждането на финала на Национално състезание "Иновационен лагер" 2012-2013 в рамките на Световната седмица по предприемачество.

Радваме се да Ви съобщим, че сред участниците във финала има одобрен ученик от нашето училище!
Симеон Здравчев от 12 а клас, нашият ученик на годината за 2011 ще ни представя в състезанието и ще се бори с конкурентите от цяла България.

На 24.11.2012 г. в София предстои провеждането на финала на Национално състезание ЗНАНИЯ ЗА ЕВРОПА .

След първия етап и писането на есе на тема "Какво означава да си гражданин на ЕС" бяха избрани 26 финалисти и сред тях е Теменужка Траянова от 11 б клас. Това е изключително постижение, защото бяха подадени над 300 есета и от тях журито, състоящо се от професори от СУ София катедра " Европеистика " посочи финалистите.

Подадения от нашето училище проект на кампания "Младежи обучават деца за промените в климата е одобрен за представяне по време на националната среща .

Срещата се провежда в рамките на проект "Мake the link - ClimateexChange", а проекта е дело на Виктория Анталавичева от 11б клас и нейния ръководител Соня Терзийска.

Пожелаваме успех на всички наши представители !

Две първи и едно трето място за наши ученици .

На 3 и 4 ноември в Благоевград се състоя традиционният Турнир по спортна стрелба "Пирин". Отборът на Санел - ЗПГ" - Сандански при девойките спечели първо и трето място. Това се случи  въпреки силната конкуренция на отборите на Левски и Охрид.

Златния медал е за Йоана Чолтеева от 9б клас, която завоюва първо място на 40 изстрела с пневматична пушка, а бронзовия медал в същата дисциплина е за Ирена Бъчварова от 9в клас.

Още на първото си международно участие джудистите от новия клуб "Респект", Сандански, спечелиха 8 медала. Състезанието се проведе в Скопие, Македония на 27 октомври. За наша радост Кирил Николов от 12б клас спечели златния медал в една от категориите.ЗПГ – мотивационен лагер ”Без отсъствия”.

Искате ли в края на първия учебен срок да прекарате 2 /два/ дни сред природата, далеч от училище , заедно с приятели ?
Обичате ли да пътувате ?
Искате ли да се забавлявате от сърце?


Ако отговаряте на тази въпроси с ДА трябва да се вкючите в инициативата ЗПГ – мотивационен лагер ”Без отсъствия”, който ще се проведе на 23 и 24 февруари 2013г. на място, което ще запазим в тайна :)

Ще могат да участват:

1. Ученици, които са намалили поне с 50% своите отсъствия спрямо предходния месец
2. Ученици, които не са отсъствали в предходния месец.


Изключително полезна работна среща в Полша.

От 10 до 14.10 .2012 год.в град Шидлоу,Полша се проведе първата среща с учители и представители на бизнес организации от шест страни-България,Полша,Германия,Холандия,Норвегия и Италия.

Името на проекта е "Европейски паспорт за умения в областта на селското стопанство" по европейска програма "Учене през целия живот ",секторна подпрограма ‘Леонардо да Винчи’, дейност ‘Партньорства.’.  

На тази среща взеха участие директорът на училището г-н Емил Терзийски,заместник –директорът г-жа Ваня Гоцева и учителите Виолета Петрова и Димитър Ангов.


На 11.10 2012 беше официалното откриване на работната среща и представянето на всяко училище-партньор в проекта.Акцентът беше върху реформите в професионалното образование и европейската квалификационна рамка. Подробен материал.Едно незабравимо преживяване в Словения.

От 24 - 28.09.2012г. се проведе предварителна среща във връзка с проекта по ACES (Академия на училищата от централна Европа) с наименование „Конструктивното и разрушителното влияние на медиите върху младежта днес”в Република Словения, на която присъстваха директора на училище г-н Емил Терзийски и ученичката Виолета Граматикова.

На 25.09 беше официалното откриване, което включваше презентация за ролята на медиите. След това, за опознаване по – добре с другите участници, аниматорите бяха организирали различни дейности.

На 26 и 27.09 отново имаше работни срещи с ръководителите на проекта, които даваха информация какво предстои и присъствахме на работилници с различна цел. Силно впечатление направи работилницата „ Бъди актьор срещу насилието”. След всяка задача имаше полезна дискусия.

 „ Петте дни в страната бяха забавни, но и много полезни за нас. От срещите с връстниците ми се родиха нови идеи и още по – голяма лична мотивация за бъдещата ми работа по проекта,”сподели Виолета Граматикова, ученичка от 11б клас, специалност „ Селски туризъм ”.


Първи учебен ден в ЗПГ.

На 17 септември 2012 год. 130 ученици в 5 нови паралелки от 8 и 9 клас за първи път присъстваха на откриването на учебната година в гимназията. Техните класни ръководители / Даниела Коюмджиева - 8а, Виолета Петрова-8б, Дияна Дикова-8в, Снежана Маламова-9д и Снежанка Кацарова-9е  поеха щафетата и през следващите  години ще бъдат  най-важните хора за тях в училище. Надяваме се, че  трепетните мигове от този  първи учебен ден ще  продължат и след завършването на 12 клас те ще се гордеят и ще се усмихват когато си припомнят годините в ЗПГ. На добър час !!!Земеделска професионална гимназия с пореден спечелен проект!

Проектът с наименование „Разрушителното и конструктивно влияние на медиите върху младежта днес” е одобрен от ACES(Академия на училищата от Централна Европа) и е с продължителност седем месеца. Координатор на проекта е Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев”, град Сандански, а партньор - SUGS "Braka Miladinovci", Скопие, Република Македония.

Работата му стартира в началото на месец септември 2012 година и приключва през месец март 2013 година. Сформират се две групи от 15 ученици, на възраст 15-17 години, които работят под ръководството на двама учители.

Целта на проекта е да допринесе за разбирането на двойния ефект, който медиите оказват върху подрастващите, да им се помогне да развият реален поглед и критично мислене към съвременните медии, да ги подготови за обществения живот чрез знания и способност да общуват, да се стимулират творческите им умения.

Проектът ще изработи продукти като: ученически презентации, мини фотоизложби, радио излъчвания на живо, училищно партньорство чрез блог, електронен вестник, уеб страница, анализи, доклади, видео образователни ръководства за училището, филмови проекти. Създавайки своите продукти, учениците ще се научат, че добрите медийни продукти се фокусират върху научните изследвания и запитвания, а не налагат фалшиви стойности .

Честване на 55 годишнината на училището.

31.05.2012г. беше датата в която се състояха доста мероприятия, свързани с честването на юбилея на училището. Проявите започнаха още на 28 май с футболната среща, продължиха на 29 май с концерта на възпитаника на училището Илия Луков. Санданчани отново както преди 5 години изиграха най-дългото хоро.

Малко преди обяд в 11:30 започна  юбилейния педагогически съвет. В зала Юбилейна се събраха бивши и сегашни учители и деятели .Всички заедно си припомниха моменти от историята на ЗПГ и изразиха убеденост, че започнатото и изградено с труда на всички ще пребъде. Те нагледно показаха как училището винаги е било в първите редици, а нашия директор обеща, че и настоящето ще продължи в същия дух.

В 16:15 часа ученици от гимназията положиха венци пред паметника на патрона ни Климент Аркадиевич Тимирязев.А в 17 часа продължихме с тържествен концерт в дома на културата. Водещите Невена и Валентина Станкови бяха живото доказателство как традицията продължава в ЗПГ и училището е привлекателен център за учениците от Сандански.

Директорът Емил Терзийски прие поздравления от многото приятели на ЗПГ. Тук бяха гости от Холандия, Македония и доста земеделски училища .След концерта вечерта завърши в хотел Пирин с празнична вечеря за всички учители, служители и гости на училището.Тийнкомеди 2 - повторното завръщане !

На 29.05.2012г. в дома на културата в град Сандански от 18 часа театралната група на ЗПГ  Тийнкомеди изнесе постановката СТОП. Групата е продължение на страхотните Тийнкомеди от 2010 и 2011 с нови актьори, отново под ръководството на госпожа Гинка Дзимбова.

Новия спектакъл целеше осмиване на манията, обхванала всички в България да гледат турски сериали. Премерения хумор, умело съчетан в оригинален сценарий, постоянния елемент на изненада и чудесното изпълнение на актьорите забавляваше публиката и тя изпрати нашите артисти с бурни аплодисменти.

По всеобщо мнение, изразено в доста коментари това е била една от най-добрите постановки играна на Санданската сцена в последните няколко години. Тя бе подготвяна в продължение на 8 месеца, изиграха се стотици репетиции в  усилен труд. А както знаем всяко начинание, изпълнено с желание и ентусиазъм е обречено да успее.Среща между ветераните и сегашния състав ва ЗПГ

На 28.05.2012г. на градския стадион в град Сандански от 18 часа се проведе футболната среща по-случай 55 годишнината на гимназията. На футболния терен излязоха ветераните на ЗПГ и сегашните момчета от титулярния състав в ЗПГ.

След представяне от директорът Емил Терзийски се изиграха две полувремена от по 35 минути. В тях ветераните изнесоха футболна лекция на по-младите си колеги и ги победиха с 2-0. Публиката по трибуните се забавляваше и беше по-многобройна от някои мачове на Вихрен.


13 ученици от ЗПГ са приети без изпит в Аграрен университет - Пловдив

Решението бе обявено от ректора на университета Димитър Греков, който присъства на изпращането на Випуск 2012 на 18.05.2012 в двора на училището. Ректорът ще бъде гост и на благотворителния бал, организиран от гимназията в ресторант средиземноморски на хотел Свети Никола.

С решение на Академичния съвет на университета, на ученици от ЗПГ - Сандански, участвали в Национални състезания и конкурси и спечелили призови места бе дадено правото да бъдат записани като студенти без да полагат изпит. Учениците от XI клас ще имат правото да бъдат записани като студенти след завършване на средно образование през 2013 г.

Първите трима по успех от специалностите "Икономист" и "Селски туризъм", желаещи да продължат образованието си в Аграрен университет също ще имат право да бъдат записани като студенти, след като подадат молби до директора на гимназията.ЗПГ търси таланти - поредното шоу на нашите ученици

На 16.05.2012г. в дома на културата в град Сандански се проведе традиционния спектакъл, имащ различни имена през годините, тази година под мотото "ЗПГ търси таланти" . Всяка година той дава възможност на учениците ни да покажат своите способности и таланти.

Получи се едно страхотно шоу, изпълнено с много смях и емоции. Залата бе изпълнена и присъстваха гости от всичките възрасти с преобладаващо младежко участие. Под ръководството на г-жа Дзимбова нашите таланти бяха създали една панорама на всичките сфери в които се изявяват - различните видове танци, музика, творчески скечове, певчески таланти.

Всичките грамоти и плакати също бяха дело на нашите талантливи ученици. Общо 32 се престрашиха да излезнат на сцената, доста от тях за първи път. Бяхме уважени и от групите The Hopers, Jasmin и Празник, където имаме забележимо присъствие .

Най-многобройната група беше на театралите ни от Тийнкомеди. Това беше бойното им кръщение преди 29 май, когато ще представят първата си постановка. Името и е ДУР /СТОП/ и началния  час е 18. Присъствието е задължително, а огромната порция смях е гарантирана.Земеделска професионална гимназия с пореден успех.

Симеон Здравчев се представи отлично на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование. Състезанието, до което бяха допуснати за участие 40 ученика от елитни езикови и природо математически гимназии протече доста оспорвано.

В крайното класиране Симеон, който е ученик на годината за 2011 в ЗПГ и единствен представител на Благоевградска област стана лауреат, като зае 3 място и спечели едногодишна стипендия.

Със спечеленото призово място училището си осигурява участие в национална програма "осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади".

Първо място в националния конкурс "За хляба наш"

Ученичките от 10б клас  Зоя Дукова , Теменужка Траянова и Елена Руйкова , с ръководител инж. Мария Удева участваха в националния конкурс „За Хляба наш, където защитиха успешно проекта си  „Хляб или химия?” спечелвайки първото място.

Конкуренцията беше много голяма, като на конкурса се явиха 33-ма участника. Класирането е логично продължение на първото място от миналата година и няколкото призови места през годините в конкурса. Отделно Теменужка Траянова се завърна с поощрителна награда за есе.

" Всичко е резултат от няколко месеца подготовка и усилен труд.Доволни сме от постигнатият успех, който ни донесе голямо емоционално удовлетворение и много бъдещи амбиции" - споделиха ученичките !Трето място на националната панорама на професионалното образование

Ученичките Калина Щърбова,Таня Попгеоргиева от 11 „д” клас и Маринела Котева от 12 „д” клас специалност „Цветарство” заеха трето отборно място в конкуренцията на 4 изявени земеделски и 10 строителни гимназии в страната.

Състезанието беше част от четвъртата национална панорама на професионалното образование. Отборът ни участваше в категорията по аранжиране на микс и арт букети,кошница,икебана и представянето им на цветарска витрина.

Освен с получените медали и купа,ученичките ни бяха приети за студентки във Варненския университет.Пълна победа на ЗПГ и 3 първи места в първото регионално състезание "Земята - позната и непозната"

В зала "Юбилейна" на Земеделска професионална гимназия, Сандански, приключи регионалното състезание "Земята - позната и непозната", посветено на Деня на Земята, 22 април, и 55-тата годишнина от основаването на училището.

В трите категории участваха ученици от всички крайща на България и Македония /Задочно от Словакия и Полша/. Във категория мултимедийни приложения се представиха 20 номинирани от журито. Всички имаха по 10 минути за защита,  а участниците с фотоколаж по 5 за представяне на идеята.

Журито, оглавявано от Василиса Павлова, експерт по ИТ при Регионален инспекторат - Благоевград, учители по ИТ от Благоевград и представители на INGOT Академия - София, присъди трите първи места във всяка категория на ученици от ЗПГ.

В категорията "Мултимедийно приложение" първото място е за Виктория Анталавичева/10б/ и Симеон Здравчев/11а/, втори е Николай Милюков/10а/,в категорията "Есе" победител е Теменужка Трянова/10б/ , трета е Елена Ханджийска /11б/ и в категорията "Фотоколаж"- първо място за Димитрина Петрова /8в/.Гимназията откри собствена многофункционална зала "Юбилейна"

Тържествата по повод 55-тата годишнина от основаването на Земеделска професионална гимназия "Климент Тимирязев" започнаха на 21 април с откриването на новата многофункционална и мултимедийна зала „Юбилейна”. 

Тя разполага със 100 места и може да бъде конфигурирана различно, в зависимост от характера на конкретното събитие. Залата е резултат от няколкомесечния труд на работниците в ЗПГ и струва 19000 лв, осигурени от собствени приходи.

Присъстваха гости от сродни училища от Р. Македония - Професионално училище по икономика, Прилеп, от Шумен и Свиленград, Сандански, представители на Общинска администрация.

Залата ще бъде пълноценно използвана в многообразната и активна извънкласна дейност на гимназията и в честването на 55 годишнината ни. ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНУВАНЕТО НА ГОДИШНИНАТА .Класиран ученик за националната олимпиада по гражданско образование.

В юбилейната 55 година учениците от Земеделска професионална гимназия продължават да утвърждават името на своето училище с награди. Поредният успех им спечели наименованието – „Най-гражданското училище в област Благоевград”.

Причината е класирането на национален кръг на олимпиадата по гражданско образование на единадесетокласника Симеон Здравчев, който участва с проекта „Социално кино”. Той е единствения ученик от Благоевградска област, класиран сред 40 те най-добри в България.

Ученическото кино School Sinema , основано от Симеон е прототип на идеята за проекта . В него той описва как си представя действието на киното и етапите при реализацията му.

Всичко е в детайли и е резултат от 2 годишния му практически опит .Надяваме се, че ще се намерят спонсори, който ще реализират страхотната му идея.

Доклад на ученичка от ЗПГ  ще бъде включен в сборник на МОМН.

От 29-ти март до 1-ви април в Силистра се проведе форум ''Гражданско образование - успехи и провали, поуки и възможности'', на който присъстваха заместник-министърът на образованието Милена Дамянова и омбудсманът на България Константин Пенчев.

Земеделска професионална гимназия „Кл. Тимирязев” беше представена от ученичката Бояна Гоцева и нейният ръководител Павлина Караджова, които взеха участие с доклад и презентация на тема „Един от начините да променим света към по-добро”.

На конференцията бяха представени повече от 70 доклада, интересно е, че само три от тях са на ученици. Най-добрите ще бъдат публикувани в сборник на МОМН.

Гордост за Земеделската професионална гимназия е, че сред тях ще бъде и докладът на Бояна.Две седмици практика в Германия за специалност "Цветарство".

От 18.03 до 01.04.2012 20 ученици от специалност „Цветарство” и 2 учители проведоха двуседмична практика в гр. Кемниц Германия.

Проекта „Моята професия в света от цветя и красота” е по-програма „Учене през целия живот” –секторна програма Леонардо да Винчи като партньор е образователния център F+U Campus.

Учениците имаха възможност да работят в реална работна среда под ръководството на наставник специалист в областта на дизайна и аранжирането на цветя.Те усвоиха нови и полезни умения, надграждащи придобитите в училище теоретични знания.

Всички ученици получиха сертификат за завършено практическо обучение, както и Europass мобилност. Пред тях се откриха нови, но широки възможности за професионална реализация както в страната, така и в чужбина.Първо регионално състезание "Земята - позната и непозната"

Състезанието се провежда за първи път и е посветено на 55 годишнината от основаването на Земеделската гимназия. В състезанието могат да участват ученици самостоятелно или в екип – от VIII клас до ХІІ клас.

Те работят под наслов „Земята, която ни храни“. В разработките си изхождат от позицията на природните и обществени науки, на предприемачеството, на гражданското и здравното образование и професионалните учебни дисциплини свързани с темата.

Като инструмент за разработка използват Информационните технологии. Допуска се един ученик да участва едновременно в две от категориите, а те са ЕСЕ, ФОТОКОЛАЖ или МУЛТИМЕДИЯ .

До 08.04.2012 учениците трябва да заявят желанието си за участие на имейл с адрес zpg_sastezanie@abv.bg . За повече подробности на сайта на състезанието

Три втори, едно четвърто място и класиране за финала.

От 21 до 23 март в град Свиленград се проведе регионалното състезание „Млад Фермер” . В него взеха участие 13 отбора от всички земеделски училища в южна България.

Нашето училище взе второ място в отборното класиране и заедно с отборите на първо и трето място се класира за финалното национално състезание.

В индивидуалните надпревари учениците Велизар Фератов, Радослав Кирилов и Любослав Иванов от 12 клас взеха две втори места в състезанията по растениевъдство и животновъдство и едно четвърто място в състезанието по механизация.

Пожелаваме им успех в Русе от 27-30 април в битката на шестте най-силни отбора от цяла България.Имаме победител в конкурса Силен Старт.

Силен старт е конкурса за есе на пощенска банка - победителите са ясни.Темата тази година беше "Моят силен старт за България".

За наша радост въпреки огромната конкуренция в категорията за 10 клас сред първите 10 е и Теменужка Траянова от 10б клас. Тя е нашият редовен победител в подобни състезания и резултатите и показват, че има страхотен талант и бъдеще в тази насока.

Знаете каква е наградата - стипендия от банката получават 50 ученици във всяка категория от 8-12 клас .Определено много силен старт на годината за Теменужка :) Прочетете есето.

Безплатно тридневно пътуване до Холандия

Победителите в конкурса за есе на Stenden University, организиран със съдействието на Интеграл са вече известни. Безплатното тридневно пътуване до Холандия  спечелиха 4 ученици и сред тях е Елена Димитрова от 12 а клас.

Есето трябваше да бъде написано на английски по предварително избрана тема. От 16 до 18 март  четиримата ще посетят кампуса на университета в гр. Leewarden и ще имат възможност да разгледат базата и да присъстват на демо урок по модела Problem Based Learning.

На Елена пожелаваме приятно и полезно пътуване. На останалите – опитайте догодина!

Започна екологичната кампания "За чисто училище"

Земеделска професионална гимназия започна екологична инициатива "За чисто училище", в която са поканени да се включат още 6 училища от Сандански- 4 основни училища, плюс спортното училище и ПТГ.

Тя предвижда разделно събиране на отпадъците в специални съдове.Целта и е училищата да станат по-чисти, привлекателни и по-добри за учене и възпитание.

Училището инвестира 1000 лева за специалните съдове за разделно събиране на хартия, пластмаса и изразходвани батерии. "За чисто училище" е част от мащабния проект "Успех", който се осъществява в цялата страна.

Откриването на кампанията беше дело на ЕКО-клуба към училището, един от 17 клуба, които започнаха да действат от началото на втория срок по програма УСПЕХ, подпомагаща пълноценното запълване на времето на учениците.Чудесно представяне на наши ученици.

Гимназията има 7 одобрени кандидатури за финалния етап на състезанието “Иновационен лагер” на Junior Achievement. Той ще се проведе на 1 март в София и там ще участват 39 ученици от цяла България, като нашето училище ще се представи с най-много участници.

Поздравяваме и благодарим на Симеон Здравчев -11а клас, Виктория Анталавичева-10б клас, Ася Кръстева, Николай Милюков, Изабела Фератова-10 а клас, Владислава Димитрова и Мариела Цекова-9 а клас за усилията, които са вложили в разработването на идеите си.

Пожелаваме им успех и на финала !

Учениците Андон Костов-9а клас и Десислава Шемкова-10 б клас са наградени в националния конкурс "За по-добър климат в училище" на Фондация Мадара-България. Те печелят съответно първа в раздел фотография. и поощрителна награда в раздел идея.

В конкурса взеха участие повече от 500 ученика. Конкурсът стимулира 87 класа от цялата страна да потърсят нови идеи за разнообразяване на училищния живот и за подобряване на взаимоотношенията в класа.

Клубът по спортна стрелба  в ЗПГ в състав Зоя Дукова,Десислава Шемкова, Силвия Чомерова , Виктория Секулова - 10б клас и Нели Маринова от 11 б клас завоюва 3 място на републиканското първенство за девойки. Поредното доказателство за успешната извънкласна дейност в училището.Състезания в училище.

През месеците януари и февруари в училището се проведоха редовните състезания - квалификации за участие в националните състезания за съответните професии.

В професия Сервитьор-Барман най-добрите в занаята се бориха за одобрението на журито и показаха завидни умения на фона на ритмична музика.

За професия Готвач конкуренцията беше най-голяма. А крайните продукти приличат на произведения на изкуството. Не им отстъпваха и изделията в състезанието за най-добър сладкар.

Първенците се класираха за националните състезания в София и Пирдоп. Там  в категорията  Сладкари  взехме  4 място благодарение на Димитрина Велева от 12 е клас.

В конкурса за бизнес идея журито определи за победител Кристиян Андонов от 12а клас и неговата идея се класира за финала в София.Симeон Здравчев и Теменужка Траянова спечелиха  пътуване до Брюксел.

Както всяка година Евродепутатът Мария Неделчева организира конкурс за учениците от област Благоевград. Тази година имаше две категории - 8-10 клас се състезаваха с есе на тема "Солидарността в Европа - безценно наследство за бъдещите поколения", а 11-12 клас с мултимедийна презентация на тема "Солидарността между поколенията за една по-добра Европа"

И тази година учениците от нашата гимназия се представиха блестящо - Поздравления за Симеон Здравчев и Теменужка Траянова - те са в групата на победителите за 2012 в съответните категории със своите презентация и есе. Наградата е известна - пътуване до Европарламента в Брюксел.

След Мирослава Илиева и Виктория Анталавичева през 2010 и 2011 традицията се продължава и през тази година.Интересно съвпадение почва да се оформя - ученикът на годината в ЗПГ след това пътува и до Брюксел : )

Поздравления и за Бояна Гоцева, която е поканена лично от Мария Неделчева да участва заедно с нея на 9 май в честването на Деня на Европа  в София.Конкурс за любовно писмо
Във връзка с наближаващия празник Свети Валентин, 11”Б” клас обявява конкурс за написване на любовно писмо. В конкурса могат да се включат всички ученици от Земеделска професионална гимназия „Кл. Тимирязев”. Получените писма ще бъдат оценявани от учениците от 11”б” клас.

Регламент: След като напишете своето писмо и го принтирате на хартиен носител, го поставяте в голям плик, към който добавяте малък плик, а в него е опоменато Вашето име и клас. Писмата се предават при училищния секретар, най-късно до 10 февруари.

Наградата :
тя е ваучер за романтична вечеря за двама на стойност 30 лева и ще бъде обявена на 14 февруари. За въпроси можете да се обръщате към Бояна Гоцева от 11”Б” клас.

Може би хората наистина са станали по-малко романтични и много по-цинични . За да се уверите, че това не винаги е било така, следете блога на училището, където всеки ден ще можете да прочетете писмо на велика личност до неговата любима или любим.