Архив

Календар

July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Закриване на проекта с ревю-спектакъл

На 8 октомври 2013 година в Дома на културата, Сандански, с ревю- спектакъл беше закрит проект “Разбирам и приемам”.

Проектът, осъществяващ се със средства на ОП “Развитие на човешките ресурси”, схема “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” бе с продължителност 12 месеца.

В него взеха участие 157 ученици от Земеделска професионална [...]

Наградени в конкурс “Светът, който създаваме”

В периода от 23 септември до 5 октомври се проведе конкурс за снимки, видео и литературни произведения на тема„ Светът, който създаваме” за всички ученици в ЗПГ. Темите са две – Този свят не ми харесва” и „Светът може да се промени”.

Наградите в отделните категории се присъдиха съответно на :

Николай Милюков – 12а [...]

Бюлетини по проекта

Работата на проекта беше отразена и под формата на бюлетини от 4 страници формат А4. 10 броя бяха разпечатани на няколко пъти и в тях се включиха интересни материали от блога. Бяха отразени и някои от интересните теми, записани под формата на видеа.

БЮЛЕТИН 1

БЮЛЕТИН 2

БЮЛЕТИН 3

БЮЛЕТИН 4

БЮЛЕТИН 5

БЮЛЕТИН 6

[...]

Дейности по закриване на проекта…

С фестивал на етносите ще бъде закрит започналия преди 1 година ПРОЕКТ BG051PO001-4.1.05-0109 „РАЗБИРАМ И ПРИЕМАМ” . От 5 до 8 октомври ще има най-разнообразни прояви като конференция, изложба, ревю и ден на отворените врати. Последния ден ще бъде и официалното закриване на проекта. Вижте пълната програма.

В периода от 23 септември до 5 октомври [...]

Екскурзия до Рупите

На 28 септември 2013 година участниците от клуб „Действена добродетел” към проект „Разбирам и приемам” проведоха своята заключителна екскурзия до местността Рупите.

Момчетата и момичетата- представители на различни етноси – прекараха заедно един красив есенен ден, посетиха църквата Света Петка и къщата музей на баба Ванга

[...]

Голямата екскурзия …

В края на юни се проведе голямата екскурзия за всички участници в проекта – 130 човека / почти по равно българи и малцинства/ в три автобуса поеха в посока Габрово-Велико Търново.

Участниците в клубовете [...]

Месец на семинарите и кръглите маси.

Месец юни се превърна в месец на обучителните семинари и срещи по популяризиране на проекта.

На 8 юни се проведе обучителен семинар за родители на учениците, участващи в целевата група по проекта. Бяха обсъждани въпроси, свързани с отношенията родител-дете. Поставени бяха важни теми като проблемите на другите етноси при взаимоотношенията им с държавните институции и [...]

Колажи направени от дейност 7

Общо 40 колажа ще се закачат в коридора на втория етаж в училището. А на първия, срещу юбилейната зала също бе създаден кът по проекта.

[Show as slideshow]

Караоке парти…

На о4 юни клуб “Действена добродетел ” организира караоке парти за учениците участващи в проекта. Мястото на изявата беше в зала юбилейна на училището.

Предварителната разгласа беше напълнила залата, като част от тях се престрашиха да застанат и пред микрофона. Учителите също се включиха в забавата и бяха основната атракция през този весел следобед.

Репертоара [...]

Представителна изява дейност 7

На 30 април в стола на училището се проведе поредното представяне на клуб “Заедно към бъдещето”. Гостите видяха представянето на две драматизации от арменски и български автори. Чуха и една испанска песен и се насладиха на два ориенталски танца.

Разказът Е-МАЙЛ от арменския автор АГОП МЕЛКОНЯН.

Разказът КУМАТА БЕРТА на ЧУДОМИР

[...]