Архив

Календар

July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Наградени в конкурс “Светът, който създаваме”

В периода от 23 септември до 5 октомври се проведе конкурс за снимки, видео и литературни произведения на тема„ Светът, който създаваме” за всички ученици в ЗПГ. Темите са две – Този свят не ми харесва” и „Светът може да се промени”.

Наградите в отделните категории се присъдиха съответно на :

Николай Милюков – 12а клас и Костадин Андонов-10в клас за участието им във фотоконкурса. А Теменужка Траянова 12б клас, Мария Граматикова 10б клас и Петя Петрова 8в клас в Литературния конкурс.

В категория Видео също имаше създаден клип и той беше също на Николай Милюков. Можете да го видите тук :

В края на юни месец Николай участва в друг конкурс с тема “Толерантността е …” и видеото му спечели наградата на зрителите в сайта Reporteen. Ето какво пише под видеото :

Всички правим неща, които другите не разбират и затова не ги приемат и отричат. Тогава в нас се настанява болката. Почти винаги човек се променя, когато изпита болката на гърба си. Почти винаги човек разбира думичката толерантност когато преживее болката от неразбирането на другите.

Тогава пред него има два пътя – да се озлоби срещу своите мъчители и да заживее в един затворен кръг, откъдето няма измъкване. Втория вариант е да получи подкрепата от някой и да преодолее това изпитание. Затова според нас толерантност е АКТИВНО ОТНОШЕНИЕ и ПОДКРЕПА.

Толерантността измъква хората от онзи затворен кръг. Помагайте когато можете и ще ви се отвърне със същото. Подкрепяйте различните, дори когато не ги разбирате. Създаденото доверие и откритост може би ще ви даде онази липсваща част от пъзела за да разберете и приемете РАЗЛИЧНОТО.

Вижте и самото видео :