Честване на 55 годишнината на училището.

31.05.2012г. беше датата в която се състояха доста мероприятия, свързани с честването на юбилея на училището. Проявите започнаха още на 28 май с футболната среща, продължиха на 29 май с концерта на възпитаника на училището Илия Луков. Санданчани отново както преди 5 години изиграха най-дългото хоро.

Малко преди обяд в 11:30 започна  юбилейния педагогически съвет. В зала Юбилейна се събраха бивши и сегашни учители и деятели .Всички заедно си припомниха моменти от историята на ЗПГ и изразиха убеденост, че започнатото и изградено с труда на всички ще пребъде. Те нагледно показаха как училището винаги е било в първите редици, а нашия директор обеща, че и настоящето ще продължи в същия дух.

В 16:15 часа ученици от гимназията положиха венци пред паметника на патрона ни Климент Аркадиевич Тимирязев.А в 17 часа продължихме с тържествен концерт в дома на културата. Водещите Невена и Валентина Станкови бяха живото доказателство как традицията продължава в ЗПГ и училището е привлекателен център за учениците от Сандански.

Директорът Емил Терзийски прие поздравления от многото приятели на ЗПГ. Тук бяха гости от Холандия, Македония и доста земеделски училища .След концерта вечерта завърши в хотел Пирин с празнична вечеря за всички учители, служители и гости на училището.

No Comments

Post A Comment