Инициативите на Junior Achievement Bulgaria

На 11.03.2014година, Андон Костов, Атанас Влахов, Ваня Симова, Владислава Димитрова, Жоро Маникатов и Петя Велкова от 11а клас, специалност Земеделско стопанство, професия Икономист бяха избрани и присъстваха на събитието ‘’Истории за успеха. Сподели…’’, което предшества една от най-големите инициативи за кариерно ориентиране в България – ‘’Мениджър за един ден’’.

Те имаха възможността на живо да зададат въпроси на успели хора и да почерпят от техния опит. Преживяването освен вълнуващо бе и много полезно. Дарин Маджаров, създателя на Уча се, Михаела Филева – певица, споделиха с учениците своите стъпки по пътя на успеха.Ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев също с охота сподели какви постове е заемал, кои държави е посетил и какво е научил по пътя на успеха си.

На следващият ден, 12.03.2014 година, за седма поредна година, общо 20 ученици от училището участваха в Националната инициатива ‘’Мениджър за един ден’’. Врати за тях отвориха Районен съд – Сандански, Бюрото по труда, Бизнес Информационен и Консултантски център, УниКредит Булбанк, Хенитом ЕООД-Сандански и Община Сандански.

Ученичката Владислава Димитрова в Министерството на земеделието и храните, макар и за един ден бе назначена на длъжността заместник министър. През времето, което беше там тя посети много от отделите и разбра колко трудна и отговорна е работата на всички зам. министри, главни директори и другите специалисти. Владислава посети и Изпълнителната агенция по горите, като получи подробна информация за работата й.

No Comments

Post A Comment