Наши ученици участваха в предаване на Българското национална радио

На 29.12.2012 г. учениците от ЗПГ, участващи в проекта ACES(Академия на училищата от Централна Европа) получиха великолепната възможност да посетят сградата на Българското национално радио – град София. Там те участваха на живо в предаването „Различният до мен“ на радио София. Екип инфолохици, които са автори на предаването и  г-жа Катя Петкова, ръководител на проекта направиха възможна цялата тази одисея да се случи.

Още с пристигането на учениците, журналистът Кин Стоянов се погрижи да запознае гостите с всяка малка подробност от миналото и настоящето на БНР. Той им представи музея към сградата като стриктно обясни всеки детайл от създаването на радиото до наши дни. Разходката продължи из залите на радиото, където те се запознаха с неговото функциониране. Кулминацията на цялото посещение в БНР настъпи, когато часовникът удари 15:05 часа.

Сега бе моментът младите журналисти/нашите ученици/ да заемат своето първо участие в директно радио излъчване.След като г-жа Петкова постави първото парченце от пъзела, останалите части бяха подредени последователно, като всеки ученик бе интервюиран от Кин Стоянов за това какви са дейностите в проекта и как всеки ученик индивидуално допринася за развитието на инициативата .

Вижте повече подробности за посещението в БНР и чуйте предаването.

No Comments

Post A Comment