Отново номинирани за национален кръг

След номинациите за национален кръг по БЕЛ и Химия и ОС на Зорница Танчева от 12 клас и Ния Дзимбова от 8 клас, сега за поредна година от училището имаме номинирани за национален кръг по Философия и Гражданско образование. /Да припомним, че Зорница имаше оценка 5,50 по БЕЛ и 3 място в областта, а Ния се класира 11 от 68 участници в областния кръг по Химия с 78 точки. Националната комисия след това класира Зори за националния кръг./.

Теменужка Траянова от 12б клас и Ася Кръстева от 12а клас се класираха съответно 4 и 11 на областната олимпиада в Благоевград /от 50 участници/ с 87,5 и 82,5 точки . А отборът на ЗПГ, състоящ се от 7 ученици, също се представи достойно /още 4 човека имат над 60 точки/ и стои стабилно в топ 3 на област Благоевград в компанията на ЕГ и ПМГ Благоевград.

Всичките 6 проекта, на ученици от ЗПГ, класирани за областния кръг на олимпиадата по гражданско образование бяха номинирани за национален кръг. Сега учениците Илия Бараков,10в,Ваня Ангелова,10б, Йоана Чолтеева,10б,Джесика Туджарова,10а,Соня Костадинова,10б,Габриела Палатлийска,9б,Димитър Мицев,11б, Ангел Иванов,11б очакват решението на националната комисия за допускане до финалния кръг на олимпиадата.

Добро представяне имаме и на олимпиадата по Английски език, където Илия Бараков от 10в клас има 77 точки и е с най-добър резултат в 10 клас за град Сандански. Като резултатът е 4 от всички резултати на гимназисти в града ни. На олимпиадата по Биология Вилиян Петков от 11б клас е 3 в областта, а Димитър Мицев е 4 от явилите се ученици от 11 клас.

No Comments

Post A Comment