ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТА „ГРАНИЦИТЕ И КАК ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕМ”.

Приключва работата по проект за многостранно училищно партньорство по секторна програма „Коменски”, наречен „Границите и как да ги преодолеем”. В продължение на две години ученици и учители от Училище Уиндзор, в щаб квартирата на НАТО в Мьонхенгладбах, Германия, Гимназия Фриц-Ройтер в Даненберг(Германия), Валуасколеж във Венло(Холандия), Сукромна средна отборна школа в Кошице (Словакия) и Земеделска професионална гимназия Сандански споделят своите разбирания за разнообразни аспекти на понятието граница и търсят начини за преодоляването им.

След срещата в Сандански в края на септември дойде време за последната мобилност по проекта, която се осъществи от 12 до 19 февруари в Германия. През тези дни учениците и учителите имаха възможност да посетят Гимназия Фриц-Ройтер и Училище Уиндзор. Основните цели на тази среща бяха опознаване на културата на страната и училищната общност, укрепването на сътрудничеството между партньорите и осъзнаването на факта, че границите може и трябва да бъдат преодолени

Седмицата в Германия измина бързо, впечатленията се трупаха едно след друго. Съвместната работа, разговорите и обсъжданията поглъщаха нашето внимание. Позитивната атмосфера ни зареждаше с енергия и сили. Познанствата прерастваха в приятелства. Неусетно преодолявахме географски, езикови и културни граници. Сега сме отново у дома, нетърпеливи да споделим преживяното и да приложим наученото .

вижте   снимки 1 и снимки 2 и статия
No Comments

Post A Comment