Призови места на наши ученици в национални състезания и конкурси

В София на финала на Национално състезание “Иновационен лагер” 2012-2013 в рамките на Световната седмица по предприемачество Симеон Здравчев и неговия отбор завоюваха 2 място.

Нашето училище е традиционен участник в това състезание. Идеалното училище – това бе предизвикателство за 2012. Сред 60 участници бе и Симеон Здравчев, ученик от 12а клас, който след онлайн селекция се класира за националния кръг.

Неговият отбор / всеки отбор се състои от по 5 човека, създадени на произволен принцип/ завоюва второ място и впечатли журито с иновативната си представа. Ако искате да разберете каква е тяхната представа за идеалното училище прочетете подробния материал.

В националния конкурс на НПГ ” Българка” за есе, стихотворение и рисунка на тема приятелството в категория за есе в трета възрастова група Анжела Георгиева от 9б клас спечели втора награда, а Йоанна Чолтеева от същия клас трета награда.

Първа награда в категорията от 14 до 18 години няма, а са присъдени  2 втори и 3 трети награди от жури в състав: д-р Рада Москова – писател, сценарист и драматург (председател), Рада Александрова – поет и драматург и Виолета Люцканова – библиотекар.

В конкурса са участвали над 100 литературни творби от цяла България. Награждаването ще е на 24 ноември в София в столичната библиотека .Прочетете есетата тук

снимките са взети от сайта на JA

No Comments

Post A Comment