Състезанието “Земята – позната и непозната” събра приятели от Сандански и Р Македония

Състезанието “Земята – позната и непозната” под надслов “Късно е вече да сме песимисти”, организирано от ЗПГ за втора поредна година  се състоя на 14 април в юбилейната зала на училището.

Домакините посрещнаха представители на три града от Р. Македония – Струмица, Валандово и Прилеп. Така отново състезанието се превърна в международно. Предната вечер участниците направиха традиционните балони с екопослания и ги пуснаха на градския площад в Сандански.

По регламент в състезанието учениците от VIII клас до ХІІ могат да участват индивидуално в категориите “Есе” и “Фотоколаж” или в екип от двама – в категорията “Мултимедия”.

Всеки от участниците представяше разработките си пред жури в състав Дина Кирилова -главен учител в ЗПГ, Васил Хърков, еколог на Община Сандански и председателя на УС на Екопарламента в България Милка Джиджова.

Нашите ученици, въпреки достойната конкуренция на учениците от Македония завоюваха първите места в две от категориите. Костадин Андонов от 9в клас е първи в категория Фотоколаж, а Николай Милюков от 11а клас е първи в категория “Мултимедия”.

Това първо място беше достоен завършек на седмицата за Николай след като предния ден той участва в друго състезание в Сандански и там взе трето място в същата категория в конкуренцията на ученици от всички училища в Сандански и елитни гимназии от София, Благоевград, Гоце Делчев и Петрич.

No Comments

Post A Comment