Успешно представяне в национални конкурси и олимпиади

В националното състезание за “НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ” на финала в Пловдив имаме класирани 2 наши ученички с техните бизнес идеи. Това са Петя Велкова и Ваня Симова от 11а клас, професия Икономист. Там те ще се състезават в компанията на най-добрите 25 ученици от България.Така отборът на ЗПГ за националната панорама на професиите се увеличава. Там ще бъдем представени от 2 УТФ фирми на икономистите, хлебар-сладкари, лозаровинари, монтьори и озеленители.

На областен кръг в националното състезание “Бог е любов” нашите ученици се предствиха отлично и петима от тях са класирани за финалния национален кръг. След заседаване на областната комисия те спечелиха 4 първи и 1 второ място .В категория проза/есе Мария Граматикова е първа, а Джесика Туджарова втора. В категорията поезия със стихотворенията си Петя Петкова е първа. В раздел 8-10 клас Таня Иванова е първа, а Берна Рюстем е втора. В 12 клас Теменужка Траянова също зае първо място.

Всички бяха наградени на специална церемония от неврокопския метрополит Серафим, а националната комисия на състезанието присъди ПЪРВО място на стихотворението на Таня Иванова от 10в клас. Поздравления за Таня, можете да го прочетете тук.

No Comments

Post A Comment