ЗПГ печели за трети път проект по Национална програма “Модернизиране на професионалното образование”

Училището е единственото професионално училище от област Благоевград с одобрен проект по нея.Инвестициите по новия проект са 99 990 лева, от които 10 500 се съфинансират от фирми-партньори. При осъществяването на редишните проекти бяха създадени учебен ресторант и винарска изба, модерен автосервиз, бяха закупени автобус и две понита.

С новия проект придобивките ще бъдат нов модерен малогабаритен трактор и необходимата за целите на стопанството прикачна техника. Ще бъдат изградени и две поликарбонатни оранжерии с капково напоявяне, ще се направи основен ремонт на два кабинета за провеждане на учебна практика по почвознание и земеделие и животновъдство.

След като проектът се реализира, училището ще осъществи една новаторска идея – запазване на генофонда от стари автентични български сортове зеленчуци. В тази връзка се предвижда учениците и техните учители не само да събират семена от зеленчуци, но и зеленчуците да се отглеждат по методите на биопроизводството, използвайки натрупаните знания на учениците от професия “Агроеколог” .

No Comments

Post A Comment