„Мениджър за един ден” 2017

Земеделската професионална гимназия традиционно участвува в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, която тази година се провежда на 12 октомври. Ученици заемат мениджърски позиции за един ден в различни фирми от града. През 2015 г. ученичката Джесика-Александра Туджарова бе в екипа на Президентството на Република България, а през 2016 г. Ваня Димитрова Чакърова беше управител на Сименс ЕООД България в София за един ден.

Организацията на инициативата става през платформата http://mfd.jabulgaria.org. След приключване на периода за регистрация на компании-домакини платформата се отваря за регистрация от ученици и студенти. Те кандидатстват за конкретна позиция в конкретна компания, като подават свое CV и мотивационно писмо. Всеки ученик или студент има право да кандидатства за до три различни позиции. Компаниите-домакини и мениджърите преглеждат получените кандидатури и избират най-подходящите кандидати за всяка обявена позиция.

На 12 октомври 2017 г. 22 избрани средношколци от XI и XII клас седнаха на мениджърския стол, за да усетят напрежението, тънкостите на комуникацията, динамиката и ежедневието на съвременния мениджър. В края на деня те получават сертификат за участието си. Благодарим на фирмите и институциите, които се включиха в Мениджъра за един ден тази година: Сдружение Бизнес Информационен и Консултантски център- Сандански, Община Сандански, „Св. Никола“ ЕООД, „Аика консултинг“ ЕООД, Дирекция „Социално подпомагане“ и Земеделска професионална гимназия. Те показаха своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на Сандански.

No Comments

Post A Comment