Нови успехи на ученици от ЗПГ “Климент Тимирязев”

Въпреки необичайната обстановка, в която протичат часовете в училището ни, нашите ученици участват в различни инициативи, състезания и конкурси и се представят достойно в тези техни начинания!!!

И през тази година имаме Финалист в националния конкурс “Млад Иноватор” 2020/21 – в категория “Реализирай проект” с награден фонд от 5000 лв. и това е Христо Неделков от 11А клас със своята идея – “Лазерни сигнализиращи кутии”. Пожелаваме му успех в начинанието.

На 12.02 се проведе Финалното състезание InnoSchool, организирано от Бизнес инкубатор – Гоце Делчев. 18 екипа и над 60 ученици от 11 средни училища в област Благоевград участваха онлайн в състезанието. Пред експертното жури, учители и гости те представиха и защитиха идеите си, създадени по време на пилотното обучение InnoSchool. Наградата на учителите,участващи с отбори в състезанието бе присъдена на отбора на учениците от 9а клас в ЗПГ в състав, Катерина Рибарева, Теодора Гурова, Стела Ставрева, Борислав Шуманов, Кирил Анастасов, Стоил Димитров с ръководители г-жа Маламова и г-жа Главчева.

Георгия Чолакова от 10А клас спечели ТРЕТО място в категория ЕСЕ – 8-12 клас в IV-тото издание на Националния конкурс под егидата на МОН „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“. В емоционалното си есе Георгия разкрива какво представлява миналото за нея и какво я свързва с мястото, където живее- нейната родина.

No Comments

Post A Comment