Отново призово трето място за ЗПГ в България в 10-тата национална олимпиада по гражданско образование. Отзивите за домакинството са отлични

В дните, в които ЗПГ „Климент Тимирязев” отбелязва своята 60-годишнина, гимназията прие отговорността и честта да бъде домакин на X Национална олимпиада по гражданско образование. Така от 28 до 30 април 2017 година се проведе X Национална олимпиада по гражданско образование в град Сандански. Тържественото откриване на юбилейната олимпиада се проведе в Дома на културата, където бе запален символът на честната борба за победа- огънят и предаден на доайена по гражданско образование доцент доктор Захари Захариев, за да бъде негов пазител до приключване на олимпиадата.

На събитието присъстваха 87 ученици от цяла България, разпределени в три възрастови групи I-IV , V-VIII, IX-XII клас. Това са млади хора, на които олимпийската надпревара предоставя възможността за творческа изява, демонстрация на задълбочени познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование. Учениците са подготвени от четиридесет и седем учители , които мотивират и формират социално ангажирани личности с изградени умения и компетентности за пълноценна реализация в съвременното демократично общество. Избраните да участват на финала на олимпиадата се пребориха с конкуренцията на общо близо 500 проекта, участвали на областно ниво.

Отлично бе представянето на класираните учениците от ЗПГ „Климент Тимирязев” –Сандански. Домакинството на ЗПГ „Кл.Тимирязев” е резултат от шестгодишното последователно участие на ученици от училището в националната надпревара. В 60- годишнината на училището тимирязевци за трети път завоюваха бронзов медал на националната олимпиада по гражданско образование и представиха достойно област Благоевград сред изключително силна конкуренция. Носител на приза е Мария Димитрова Андонова от XI а клас с проекта си “Пет машина”. Тя се нареди на трето място след Петър Бозаков XII клас, Втора АЕГ „Томас Джеферсън”-София и Теодор Алексиев XII клас, СМГ”Паисий Хилендарски”-София.

Проектът “Спасени колела” на Петя Петкова от XI в клас и Антония Ефтимова от X а клас се класира със 7-и резултат от 43-те проекта, които участваха на олимпиадата в III-та възрастова група ; „T-BOX” на Ангел Панковски и Зорница Чикорова от XI а клас е 12-и, а ”Стената” на София Спасова от XI в клас, която за втори път е участник в националната надпревара, е на финалното класиране 13-и, но с трети резултат на защита на проект. Участниците от училищата от цяла България и Националната комисия дадоха отлична оценка на Регионално управление на образованието Благоевград, община Сандански и ЗПГ „Климент Тимирязев” за домакинството и организацията на X Национална олимпиада по гражданско образование. Снимки от олимпиадата

No Comments

Post A Comment