Приветствие на директор Емил Терзийски

Уважаеми зам-директори, учители,служители и работници, ученици, родители, партньори и приятели! Изтичат последните часове на 2020 година! Година, която всички от нас ще запомнят до края на живота си,година, в която трудностите,тревогите,притесненията бяха повече от емоциите и приятните изживявания! Година, в която за първи път поради COVID 19 преминахме за повече от пет месеца в обучение от разстояние в електронна среда.И го направихме по най-добрия начин! С усилията и подкрепата на всички-ръководния екип, учители,ученици,родители!

И независимо от всички трудности, годината ще я запомним с добрите резултати за пореден път на националната олимпиада по гражданско образование,както и с доброто представяне на нашите ученици на националното състезание по финансова математика ! Показахме най-добри резултати на областния кръг по различните предмети от всички професионални училища в област Благоевград!

Работихме по различни проекти по програма”Еразъм+” и международно сътрудничество. И въпреки че, пандемията ограничи пътуванията, 10 ученици и 6 учители посетиха Испания и Румъния. Бяхме гостоприемни домакини на ученици и учители от NORVING GOLLEGE от Хеерверен-Холандия, с които подържаме вече 13 годишно сътрудничество.Искренно се надявам ,че през 2021 година ще продължим изпълнението на редица проекти по програма” Еразъм +” и над100 ученици и учители ще проведат успешно своите мобилности в различни страни на ЕС!

За поредна година изпълнихме на 100% план-приема и сме едно от трите училища в област Благоевград приело най-много ученици през уч.2020/21 г. Продължаваме да сме първото и единствено професионално училище в област Благоевград, извършващо обучение по професии с интензивно изучаване на чужд език,както и първото, което за трета година въведе дуална система на обучение по професиите “Готвач”, “Лозаро-винар” и “Изпълнител на термални процедури”

Продължаваме да инвестираме средства от бюджета на училището за обновяване на материалната база.Открихме първия в страната учебен Спа център с модерно оборудване. Лично министърът на образованието г-н Красимир Вълчев преряза лентата на новия център за практическо обучение на учениците от професия “Изпълнител на термални процедури”, който остана впечатлен от оборудването и процедурите , които се предлагат.

През последния месец декември продължихме с обновяване на материалната база! Закупихме нов микробус и нов автомобил “Пежо” за провеждане на учебните практики и за проектите в чужбина.След откриването на новата ни библиотека през 2019 г., сега обзаведохме и втори кът за четене със закупени нови книги на стойност 1470 лв. След предоставянето през 2019 г. лаптопи на всички учители , сега се закупиха още 25 лаптопи и 13 таблети, които ще се използват в онлайн обучението.

Закупени бяха още ново оборудване за винарската изба, интерактивен дисплей,модерен принтер, оборудване за провеждане на учебната практика по “Автомобилна мехатроника”, консумативи за лабораторията в направление “Храни и напитки”. Подновихме с нов пелетен котел учебната база по практика, закупихме 20 нови телевизори, които бяха монтирани в учебните кабинети, оборудване за училищния стол, климатици и оборудване за административната част. Започваме и изграждането на фитнес- център в съседство на СПА центъра , с което нашият учебен център ще се превърне в един от най-големите възстановителни центрове в областта.

Водим и добра социална политика. Цените на здравословната храна и фрешовете,които предлагаме в нашия ученически стол будят само адмирации. Извозваме безплатно с наши автобуси учениците до съседните общини. Втори сме по численост на персонал в областта и първи по брой на непедагогически персонал. Всички учители , служители и работници получиха много добри ДТВ.И не на последно място! На всичките 718 ученици бяха отпуснати по 25 лв -общо 17950 лв.за подпомагане на онлайн обучението!

И всичко това е благодарение на Вас-на Вашата всеотдайност, инициативност, упоритост!Предстои ни още по трудна 2021година! Пожелавам Ви през Новата година да бъдете здрави,силни, мотивирани и иновативни! Аз вярвам ,че всички заедно можем и ще продължим напред!

Емил Терзийски-директор на ЗПГ ”Климент Тимирязев”

No Comments

Post A Comment