Театралната група на училището Тийнкомеди представи “Шмекерии по български”

Първи април 2016 година беше денят на дългочаканото завръщане на театралната ни група Тийнкомеди. Пълният салон и публиката на Сандански се наслади на пиесата  “Шмекерии по Български” – интерпретация на Вражалец на Ст. Л. Костов. Един ярък разказ за алчните, но симпатични селяни от село Глупендерово, които остават излъгани от обигран мошеник.

Пиесата по думите на известен сандански журналист изследва низините на българската народна душа и е за модерното номадство,лутанията или пропаданията на народния морал, който търси четвърт и повече век себе си. Смехът е нервен и преследван от мрачни аналогии на нашето вчера и днес. Оригиналната интерпретация е дело на техния ръководител Гинка Дзимбова, под чието вещо ръководство, всеки от актьорите успя да разгърне в максимална степен дарбите си на артист.Определено много месечния труд на групата е изградил един професионален продукт и вечерта на представлението беше осеяна с огромни дози смях и забава.

Искрени поздравления на поредният екип в Тийнкомеди! Това е една мисия за цял колектив и когато това е споделено, когато много сърца трептят в един ритъм, когато душите се сливат, то, тогава човек се радва и постига едно от най-извисените щастия, които съдбата, живота, ни даряват! Затова и семейството Тийнкомеди винаги успява, затова и хората, които са част от него, въпреки че отлитат от гнездото, винаги са свързани с него!

No Comments

Post A Comment