Три медала за ЗПГ от финала на националното състезание за Икономисти на английски език

Димитър Шаламандов, Ваня Чакърова и Лазар Джаков от 11 а клас, професия Икономист спечелиха три медала и съответно второ и трето място от националното състезание за Икономисти на  английски език. Целевата група на състезанието са ученици от 11 и 12 клас от професионалните гимназии по икономика и професионалните гимназии с икономически специалности. То се провежда за първи път на национално ниво и се организира от Професионална гимназия по икономика гр. Благоевград, с помощта на Американския университет в България.

Състезанието се проведе в 3 кръга. Първи кръг включваше тест за определяне на нивото на английски език. Максималният брой точки на теста е 40. За следващия кръг се класират първите трима ученици с най-добър резултат от всяко училище. Димитър Шаламандов, Ваня Чакърова и Лазар Джаков бяха учениците класирани за следващия кръг. Втори кръг изискваше изпращане есе на тема „Моята бизнес мечта“. Есето се представяше на английски език от 300-350 думи. Нашите трима ученици преминаха успешно и това препятствие и се класираха за последния кръг на състезанието, заедно с още 15 човека от цяла България.

Трети кръг се проведе на 22-23 април 2016 г. и включваше изготвяне и защита на презентация на английски език за разработване на бизнес в населено място в България. Участниците бяха разделени на лотариен принцип на екипи, съставени от 3 ученици. Всеки екип избра населено място като изтегли плик. Средствата, с които всеки екип разполагаше за развиване на бизнеса бяха 100 000 лева, получени като наследство. Журито, оценяващо бизнес идеите включваше професор от Американския университет в Благоевград.

No Comments

Post A Comment