Ученици от специалност „Цветарство” проведоха поредната съвместна практика с техни връстници от Холандия

В периода от 6 до 9 март ученици и учители от Хеернвеен-Холандия върнаха визитата по програма обменни практики в областта на цветарството и озеленяването.
Новият Кабинет „Озеленяване и цветарство” изграден към център за кариерно развитие и гражданско образование предостави отлични условия за изява на учениците. Шестимата ученици и тримата колеги от страната на лалетата с желание споделиха най-новите тенденции в развитието на тази област, а нашите ученици попиваха с пълни шепи, като по време на работата показваха на приятелите си от Холандия и тънкостите на занаята практикувани в България.

По време на визитата и съвместните работилници учениците бяха разделени на шест смесени отбора като през различните дни се състезаваха в изработването на най-оригинална мартеница, в направата на нестандартна цветна композиция и в изработката на изделие от цветя.Всеки изразяваше своята собствена интересна идея и красиво виждане в създадените крайни продукти. Съвместните занимания създадоха условия за обмяна и доразвиването на практическите им умения, но най-важното от всичко бе сътрудничеството между двете култури. Можете да прочетете пълният пътепис за преживяванията по време на визитата в блога на ЗПГ

No Comments

Post A Comment