Ученици от ЗПГ – Мениджъри за един ден в Президентството и Областна администрация

На 25.03.2015 година за 14-и пореден път се състоя инициативата “Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Над 2000 талантливи, млади бъдещи предприемачи кандидатстваха за мениджърски позиции в различни институции. Около 400 ученици и студенти се пребориха и застанаха за един ден до топмениджъри в страната. Тези лидери дадоха началото на професионалната реализация на младежите, а в замяна получиха удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора.

Земеделска професонална гимназия – Сандански е традиционен участник в инициативата. В този ден Джесика-Александра Туджарова, професия „Икономист“ – 11 а клас, бе избрана от администрацията на президента като негов съветник по правните въпроси. Лиляна Дерибанова от същата професия бе директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ към Областна администрация Благоевград. Традиционно партньорство между Земеделската гимназия и фирми от региона спомогна за провеждане на Националната инициатива „Мениджър за един ден“ в Сандански.  Така още 10 ученици от различните професии в училището имаха възможност да преживеят емоциите и да попият опит в реална работна атмосфера.

Тази година организаторите Джуниър Ачийвмънт България дадоха възможност на повече млади хора да потърсят своето професионално призвание, като проведоха кариерен форум “Професии на бъдещето” в хотел Шератон, гр. София, което съпътстваше инициативата “Мениджър за един ден”. Пет ученици от Земеделската гимназия от 10 а клас, професия „Икономист“, присъствайки на събитието, направиха стъпка в своето кариерно ориентиране, запознавайки се с най-актуалните професии за 2015 год. Ако желаете да съпреживеете емоциите на Джесика-Александра, като част от Администрацията на Президента, натиснете тук.

No Comments

Post A Comment