ЗПГ „Климент Тимирязев” -достоен домакин на Националната олимпиада по гражданско образование

За пореден път две ученички от училището доказаха, че изборът на МОН, Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” да бъде домакин на X Национална олимпиада по гражданско образование е напълно заслужен. На 19 март на церемония в литературен клуб „Перото”в НДК, София Петя Петкова и София Спасова от 11 В клас, специалност „ Организация на туризма и свободното време”, професия „Организатор на туристическа агентска дейност” бяха сред седемте победители на конкурса ReporTeen и получиха по 1000 лева, за да реализират свои проекти по гражданско образование.

Организатор на конкурса е ReporTeen, който осъществява своята дейност с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България” и Центъра за образователни инициативи. Идеята на националната надпревара, която се осъществява за шеста година, е да генерира каузи, които променят света. Според регламента ученичките първо публикуваха на страницата на конкурса своите видеа, след това в конкуренция с други 60 проекта, достигнаха до полуфинала, на който експертно жури определи от 14 идеи – седем, които да финансира.

Каузите на двете момичета решават проблеми на социалната среда – Петя ще организира поставянето на стойки за велосипеди в двора на ЗПГ „Климент Тимирязев” , а София ще превърне една стена от училищната сграда в мотивираща такава. Техният успех потвърждава ролята на ЗПГ „Климент Тимирязев” като място, където се създават успешни личности , ангажирани и убедени в силата на промяната . Очаквайте в най-скоро време практическата реализация на идеите им на територията на училището !!!

 

No Comments

Post A Comment