ЗПГ спечели второ място в надпреварата за южна България в националното състезание “Млад Фермер”

Отборът на Земеделска професионална гимназия град Сандански се класира на второ място в регионален етап на националното състезание „Млад Фермер”. Така отборът на училището, съставен от ученици от 11клас се класира за седма поредна година сред 10-те най-добри училища на България.В индивидуалните надпревари в модул “Животновъдство” Иван Бакалов от 11г клас е втори в състезанието, а Селим Бошнак от 11д клас и Владимир Филчев от 11б клас са пети в класирането за модулите “Механизация” и “Растениевъдство”.

Финалната национална надпревара ще се проведе от 26 до 28 април в град Провадия. В трите етапа на състезанието участват близо 45 земеделски училища. Домакин на състезанието за южна България за 2016 год. беше ПГСС”Васил Левски” гр. Първомай. Представиха се 18 професионални училища, с отбори от по трима състезатели. Най-добрите 5 отбора от двете регионални състезания отиват на финала.

Агросъстезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Аграрен университет. Доц. Нуретин Таксин от Аграрния университет връчки грамотите медалите и предметните награди на призьорите в отделните направления, а експертът в МОН Маргарита Гатева — обяви отборното класиране. Директорът на училището Емил Терзийски поздрави отличната изява на нашите ученици и им пожела успешно представяне. Според него те са отлично подготвени и имат реални възможности за влизане в челната тройка на състезанието.

No Comments

Post A Comment