Участие в националният кръг на международното състезание по английски език KGL

На 16 март в град Кърджали се проведе националният кръг на международното състезание по английски език KGL (Kangaroо Global Linguistics 2024). Домакин на престижния форум бe ЕГ „Христо Ботев“ в партньорство с ОУ „Св. Св. Кирил и
Методий“.
В него бяха допуснати 6 ученици от ЗПГ “Климент Тимирязев” на нива А1 Senior (Борислава Атанасова от 8Г клас), A2 (Мартин Велев от 8Д клас), B1(Анелия Бабанова от 8А клас и Анелия Кузманова от 9Б клас) и B2 (Филип Димчев от 8А
клас и Емил Френгов от 10Е клас). Проверяването и оценяването на материалите отново ще се извърши от Международния изпитен борд.
В тазгодишното издание се включиха 810 участници от 160 училища, езикови центрове и школи. Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България (на вътрешноучилищен и национален етап), а победителите – и на международен етап с ученици от други държави.
KGL се организира от International Testing Academy и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас KGL се провежда от сдружение Асоциация на Кеймбридж училищата в България.
No Comments

Post A Comment