Архив

Календар

януари 2010
П В С Ч П С Н
    фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Защо харесвам Facebook?

Предполагам, че има доста хора като мен, запалени почитатели на Facebook. Сега си задавам въпроса какво толкова ми дава тази мрежа, как така е успяла за три  години да завладее сърцата на 300 милиона ? Какво толкова и е  специалното ?

 Ключовата дума е приятелство, всички го търсим. Нуждаем се от приятели.Търсим ги. Всички имаме нуждата от внимание, от необходимостта да бъдем част от нещо, да принадлежим.

 Тук има всякакви хора, от такива – автоматично избиращи бутона добави, притежаващи  хиляди „приятели”, до такива – строго ограничаващи контактите си с непознати.Нямам нищо против да прибавя като приятел  непознат човек, стига да съм открил нещо в него, което ми харесва.Казват, че Facebook e опасен и там може да се разберат прекалено много неща за теб.При мен този страх го няма и знам, че това е чудесен начин  да помогнеш на хората да разберат кой си  и да преценят струва ли си да започнат да общуват с теб.

 Когато отварям началната страница, винаги поглеждам горе вдясно –  имам ли предложение за приятелство. Поглеждам профила на човека.Най-важна  е информацията, която той оставя за себе си. Групи и страници ,които харесва, линкове и клипове,  които е отбелязал, коментарите, които прави, тестовете ,които  е решил, снимките, които е показвал.

 Всяко нещо, дори най-малкото дава информация за човека отсреща. Харесва ми това, че човек се чувства като у дома си и оставя всякакви следи за себе си. Всичко става несъзнателно, на върха на емоциите. Може да се сдържа, да не показва част от себе, да си я пази, но ще дойде моментът, в който ще се издаде и покаже истинската си същност.Във Facebook ако се постараеш може да опознаеш отлично човек и рядко може да сбъркаш.

 Понякога добавям в приятелската листа непознати хора, когато нещо у тях силно да ме е впечатлило, или си казвам, че щом има такива приятели/общите ни приятели/, значи приличат на тях. Една група пита защо добавяш човек във Facebook, а в реалния живот не го поздравяваш. Мисля си, че зависи от характера на човека, това че говори по-малко, не означава нищо, той е харесал нещо във вас,тук е много по-лесно да го каже. Дори отказите тук се приемат по-леко.

 Facebook създава познанства между хора с еднакви интереси, с еднакви възгледи за живота, запознава хора, които никога не биха се познавали извън Facebook. Толкова е лесно с едно бутонче да кажеш – ти си ми симпатичен, искам да знам повече за теб и нямам нищо против и ти да научиш доста неща за мен. Всичко е доброволно и от това печелят всички. Вярно е ,че понякога прекаляваме с него и губим доста време там , но крайният резултат е принадлежност към групи и общуване с хора, избрани от нас и харесвани от нас. Това е доста приятно занимание и то си струва усилието .

Подобни публикации:

Индрише Кимионов казва:

Не Харесвам FACEBOOK

admin казва:

Блогът на Юруков- 10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook.

Ето ви и другата гледна точка .

http://yurukov.net/blog/2010/01/27/10-zadyljitelni-nastroiki-za-da-se-zashti/#tochka3

Ivayla Wadsworth казва:

Bravo na tova momche! Mnogo hubavo ese i mnogo viarno!