Архив

Календар

февруари 2010
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Дейност 3

Учене чрез правене…

Така се нарича поредният спечелен проект на Земеделската професионална гимназия “Климент Акр. Тимирязев”
Наименованието на дейността е “Школа за професионалисти”-клуб Моята професия,секция туризъм.Дейността има за цел да обогати знанията на учениците в областта на туризма и да развие техните практически умения.
В секцията участват 51 ученици от 10 и 11 клас специалност “Селски туризъм”, учениците са разпределени на две групи.Заниманията се провеждат веднъж седмично в периода на месец октомври 2009 до месец май 2010 година.

Основните дейностти,които ще бъдат център на заниманията, са запознаване с рекламирането на туристическите продукти,изучаване и изготвяне на снимков материал за природните дадености на региона на град Сандански.Учениците ще обогатят своите умения и в създаването на база данни за условията в хотелите, и предлаганите услуги. Предвижда се изработването на цветни туристически каталози като най-добрите ще бъдат отпечатани.

За участниците в школата са организирани и няколко екскурзии с образователна цел,които ще се проведат в местности в района на град Сандански.Като предварителни дестинации са определени Широка лъка,Момчиловци и Копривщица,екскурзиите ще се провеждат от 1-3 дни.

В рамките на тези дни учениците ще се запознаят със забележителностите на региона и ще съберат снимков материал,който ще бъде поместен в планираните каталози.За екскурзиите ще бъдат използвани услугите на транспортна фирма.Групата от ученици, изготвили най-хубавият каталог, ще получат награда цифров фотоапарат.Ръководители на заниманията са Г-жа Марина Димова и г-жа Катя Дукова.

Мартина Маринополска – 11 а клас

Подобни публикации: