Архив

Календар

април 2010
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Мениджър за един ден

Ден, в който се вижда как се прави бизнес. Който иска го вижда. Мога да кажа че деня си е една емоция за учениците, всичко е някак официално, тържествено, снимки, възможност за изява, това се помни. Бизнеса прилича на ръководителите си. Ако те са достатъчно далновидни, биха могли още отсега да си изберат хората и да ги поведат по дългата пътека на обучението.

Малко се загуби енигмата на този ден тази година, повечето ученици провеждат практиките си в подобна обстановка, сред персонала и мениджмънта на хотелите. Връзката е двустранна – те отдавна са си направили изводи за всеки от работодателите. Макар ,че отношението в този ден също е важно, идва време когато същите тези ученици ще потърсят работа и този ден може да е решаващ кой работодател да изберат.

Отзивите са и положителни и отрицателни, все още на тях се гледа несериозно – или не им се обръща внимание и всичко е формално, или ги освобождават за да не им се мотаят в краката. Не би трябвало да е така. Има ги и обратните случаи с нужното внимание, установени контакти в бъдещето, добро отношение, както си му е реда. Поговорката я знае всеки – каквото посееш, това и ще пожънеш.

Подобни публикации:

Шишо Бакшишо казва:

Провал . Това е думата . Беше първото нещо, за което ме избират и съм разочарован.