Архив

Календар

май 2010
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Една незабравима вечер за випуск 2010

Как се печели доверие.

Имаше притеснения за този бал на абитуриентите. Много притеснения. Нов хотел, нови организатори, слухове оттук, оттам /проблеми с капацитета, с климатичната инсталация, проблеми с музиката/. Всичко водеше към един голям провал, разочаровани абитуриенти , лоши спомени, неизживени моменти.

Така започна всичко, а завърши толкова неочаквано за доста хора, получи се един от най-добрите балове, на който съм присъствал. Получи се едно показно занятие как се печелят клиенти и какъв е начинът да се възползваш от единственият ти предоставен шанс. Друг просто нямаше да има.

Хотел Сандански бяха решили, че няма как да загубят, ще спечелят парите от неочакваните си гости тази година, а следващата  всички ще се върнат при тях. Така си мислеха те, занимание с нулев риск, сгрешиха в едно единствено нещо, подцениха конкуренцията. А как може да подцениш един петзвезден хотел като Пирин/ Шарлопов / и да се надяваш на единственото си предимство, големият си ресторант.

Какво се получи – перфектна организация, абитуриентите получиха своя звезден миг по главната улица , плюс допълнителното удоволствие да се повозят на шеметните автомобили и да ги посрещнат като холивудски звезди пред вратите на хотела. Всеки един от абитуриентите получи този миг внимание. Представете си го само – кавалерът слиза и отваря вратата на лимузината и заедно с дамата се оказва на прицела на 10 фотографи. В този момент те са звездите и никой друг. Изпитали са удоволствие на квадрат.

Следва влизането в залата, красота, всичко е аранжирано, залата блести, охраната на входа, обстановката е като във филм. Предразполага към друго поведение. Променя хората. Отвътре им идва да се държат по различен начин, пример с 12 Ж клас, бяха едни от най-мирните тази вечер, а всички видяхме изпълненията им малко преди това.

Продължаваме – обстановката помага, но основната цел е веселието, това се иска от хотела, да направи вечерта незабравима за абитуриентите. И тук нещата бяха много добре изпипани. Нямаше го традиционното разделение – оркестър, певици, диджей. Всички бяха там, работеха за гостите и се включваха в подходящите моменти.

Диджея ги подхвана емоционално в началото, песни за раздяла, абитуриенти с хванати ръце и сълзи в очите. Хубаво диско, нови парчета . След това играта окончателно свали всички задръжки и вкара всички във вихъра на купона, всички се превърнаха едно цяло. Включи се оркестъра с певиците, умело аранжиращи настроението.

И така после пак диджея, певиците, те успяха да задържат вниманието на празнуващите до 02-30 часа след полунощ. Завидно постижение като само ще спомена, че в 1 часа на предишните години ресторанта вече е полупразен.

Да допълним само и останалите компоненти – превъзходна храна, гарантирам , струваше си всеки лев удоволствието, което изпитах от нея, а цената на куверта беше по-малък от предишната. Различните фотостудиа се бяха постарали да направят вечерта като една голяма фото сесия и хотела беше отделил подходящото място за това. Нямаше начин как да подминат фотографите. Озвучаването и климатичните системи бяха превъзходни.

Резултата беше една хубава вечер за всички абитуриенти и гости на вечерта. Да и те се постараха доста и се веселиха като за последно, там имаше едни чудесни деца, знаещи как да се веселят, но хотела и ресторанта предразположиха това да се получи по- възможно най-ефектният начин. Отзивите на самите тези абитуриенти след това бяха, че това е най-незабравимият ден в живота им.

Хотел Сандански трябва доста да се потруди за да върне доверието към себе си и да се поучи от станалото през тази година. Ако някой ме попита – без да се замисля бих отговорил, че тук и в бъдеще ще се получават такива прекрасни вечери и следващите абитуриенти няма да съжаляват ако отново изберат това място за бала си.

Подобни публикации: