Архив

Календар

май 2010
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Сърцето на дракона.

Червени очи, ципести криле, огнен дъх. Само от мисълта за тези неща настръхваш от глава до пети. Така и трябва. Драконът – истина или легенда, е едно от най-страховитите същества на земята.

Говори се, че някога, преди хиляди години, драконите са живели с хората. Че огнените създания и техните ездачи са пазели народа си от злото. След това обаче се случило нещо много лошо. Родил се дракон, толкова зъл, че сякаш самият дявол се бил вселил в него.

Тогава хората започнали да се страхуват от драконите. Те започнали да ги убиват. Колкото и опасно да било, но все пак успявали.Драконите с чисти сърца и бели души решили да покажат на хората, че не всички са със зли помисли. Ето защо те намерили и убили злия дракон на име Пегасас.

Изтръгнали сърцето му и го поставили в кутия, която дали на хората в знак на добра воля. Въпреки това хората не могли да възвърнат вярата си в драконите. Започнала кървава война между двата най-могъщи вида на земята. Постепенно драконите изчезнали.

Сърцето на Пегасас обаче се пази и до днес. Макар и мъртъв, той все още е зло, по-голямо от всяко друго. Ето защо сърцето му се пази в манастир от най-добрите и верни монаси, служещи в името на последния оцелял, истински благороден дракон живял някога – Раджад.

Говори се, че ще дойде денят, в който в някой от всичките манастири, служещи на червеноокия черен дракон Раджад, ще се излюпи яйце, пазено от стотици години. Драконът, който ще се роди, ще върне вярата на хората в небесните същества. Дните на радост ще се върнат. На земята отново ще има хармония между човека и дракона.

Дали всичко това е истина, или добре съхранена легенда? Не остава ли само да чакаме… и да разберем?…

Изготвил: Данте, ХІ клас

Подобни публикации:

Данте казва:

Мерси

Killa_tequila казва:

Браво! Много ми харесва : )