Архив

Календар

юни 2010
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Групата на Котев

Ние сме училище с много деца от ромски произход, всички те обичат музиката, групата е чудесна възможност да осмислим свободното им време. На тях не им трябва много време за убеждаване щом става въпрос за забавления, ритъм и музика.

Господин Котев е точният човек, на точното място – умее да работи с тях, те го познават и му вярват. Как да го кажа – случайно съвпадение, няма такива неща. Нито едно по- голямо тържество не може да мине без тях.

Не може да не ти стане приятно да видиш как тези деца пеят възрожденски песни на патронният празник през 2009 г. Да видиш как други от тях взривяват залата с ръкопляскания при изпълнението си на тарамбуки. Поле за изява имаше и те оправдаха гласуваното им доверие.

Хубаво е да гледаш как се получава интеграцията между етносите в училище. Да ги виждаш в друга светлина, да мислиш за тях по различен начин. Да ги уважаваш. Да провокираш желанието им за изява, виждайки ,че са харесвани.

Подобни публикации:

Antonio казва:

Не е барабани, а тарамбуки . Евала на господина, много го уважавам. Един човек с голямо сърце и още по-голямо търпение. Браво за това, което правят с тарамбуките. Това е уникално. Не мисля, че трябва изобщо да споменаваме думата етноси . Те са хора като нас . И най-големите специалисти на тарамбука .БРАВОООООООООООООООООООООООООООООООООО. Без вас братлета училището щеше да е едно скучно място, където на почит са книжните плъхчета . Желая ви много успехи.