Архив

Календар

юни 2010
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Танцова формация Хоуп – бебето стана на 2 годинки.

Отново сме на годишното представяне на танцовата група. Те надминаха всички очаквания, постоянно научавахме за техни изяви и призови класирания. Въпреки, че бяха новобранци, където и да участваха винаги бяха в челната тройка. Изумиха и на националното първенство – върнаха се с много втори места и няколко  първи/на състезанията в Перник и София/.

Хоуп вече са сред големите в България, всички го знаят .Затова и залата бе пълна, интереса бе голям. Малко си е притеснително това да знаеш, че всички очакват от теб да се представиш на ниво. От позицията на жив очевидец мога да заявя, че Невена и нейните възпитанички направиха едно страхотно шоу.

Всичко започна на високи обороти по необичаен начин. Едва ли някой си е задавал въпроса защо заглавието на изявата бе Енергията feat Светлина. Трябваше ни 20 минути от началото за да осъзнаем за какво става въпрос.

Чудесна идея – танци, пълна тъмнина, светлинки се реят в тъмнината и създават фигури, силуети се показват за части от секундата, светлината фокусира вниманието в определени части на тялото, красотата на танца и музиката е допълнена със светлинните ефекти. Насладата е пълна когато нищо не ти отвлича вниманието, буквално си хипнотизиран от всичко – въображението е свободно да бъде навсякъде, да лети и мечтае.

Продължението беше стандартно – представяне на най-добрите танци добре познати на феновете, насладихме им се още веднъж. Те са уникална комбинация, творение на хореографския талант на Невена. Видяхме и най-новите попълнения в репертоара им – танците представени на републиканското първенство, видяхме едни уверени в себе си деца, свикнали с нагласата, че са добри и мислещи по този начин.

Харесаха ми най-малките дечица – най-многобройната група, родителите им се радваха отстрани, децата се веселяха на сцената. За тях това е едно страхотно изживяване, незабравимо. Тези дечица с техните неумели движения създават такова настроение сред публиката. Малка част от тях ще станат добри танцьори , но емоцията и преживяванията ще останат. Невена умее да работи с деца, пълно раздаване, хрумването да седиш пред сцената и да им подсказваш, подсещаш е гениална.

Децата подсилваха цялата идея , за мен това е правилният път, комбинация от масовост и елитност. Видяхме как малките успешно се налагат при по-големите, те са вече достатъчно добри за да се съревновават заедно с тях. След време от тези деца ще се проявят няколко, който ще заместят каките в Хоуп и ще продължат техните успехи. Вече е изградена структурата на един преуспяваш клуб. Вече всички искат да бъдат част от Хоуп.

Завършека беше също толкова емоционален – представяне на наградените от различните състезания. Има уникални деца, родени да се занимават с това да танцуват – Валентина , Нели ,Нина и Алекс, всички вече изградени победители. Много ръкопляскания, чудесни танци.

Може да се разбере защо децата обичат толкова тяхната ръководителка, всяка успешна група си има своя ръководител, чертаеш пътя, тяхното бъдеще. Той играе ролята на обединител, на човека даващ пример, подкрепящ ги когато е нужно, човека с подходящите думи.

Невена започна всичко това преди 2 години и постигна толкова много, сега тази формация заема толкова голяма част от сърцето и, толкова голяма , че промени дори нейните планове за развитие. Сега тя знае , че е намерила това с което иска да се занимава, намерила е себе си, чувства се отлично в това амплоа.

Тя няма да изостави своята рожба и ще продължи да полага неимоверни усилия . Толкова много зависи от нея и вярвам, че тя ще продължи да ни радва с въображението, таланта и успехите си.

Подобни публикации:

nina казва:

mnooooГooo ВиИи oБi4Am

Невена казва:

Благодаряяяяяя Виииии, страхотно е ……..

Анонимен казва:

Браво, колега! Тя го заслужава!