Архив

Календар

юли 2010
П В С Ч П С Н
« юни   сеп »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Тийнкомеди – една сбъдната мечта.

За да осъзнаем какво точно видяхме тази вечер, трябва да минат дни.

Атанас Атанасов

Каквото и да кажем след снощното представление, ще бъде недостатъчно, за да изрази емоцията ни от преживяното.

Красимира Бойчева

Всичко започна като на шега, една желание, един проект, една талантлива жена пое кръста и изведе нещата до това страхотно представление. Понякога нещата се нареждат в един неповторим пъзел, всичко се напасва като на магия, нещата се получават.

Всичко изглежда толкова лесно, а зад него стои толкова много труд, репетиции, проблясъци, колективна памет. Така творческата натура на един човек с обаяние привлече точните хора, поведе ги през трънливият път и ги изведе до тази незабравима вечер.

Аз познавам добре техният режисьор и сценарист Гинка Дзимбова, учител по български език и литература в ЗПГ. Учениците, които влизат в часовете и разбират за какво става въпрос. След няколко часа те вече я харесват, нейния чар е влязъл в сила. Тя е един от хората, който се отдава на работата си и забравя за всичко в този момент, има толкова енергия в нея и като се захване с нещо трябва да го доведе до успешен край.

Всичко е изпипано в детайлите, тези детайли непрекъснато се променят, творческите проблясъци я съпътстват непрекъснато. Да тя забравя всичко и раздава всичко от себе си, иска много, винаги е недоволна от постигнатото, емоциите бликат като водопад, притеснения, една малка грешка може да я доведе до отчаяние и да я хвърли в ада.

Една дума може да разбие всичко, колко важни са думите, казани на точното място. Чувствителна и ранима душа с толкова богат вътрешен свят. Всичко е съчетано с огромно търпение и работоспособност. Крайният резултат винаги е уникален, неповторим.

Ако трябва да си смени професията, в тази роля би се чувствала отлично. Тук тя се разкрива напълно – жизнерадостна, с чувство за хумор, с невероятният си поглед, забелязваш детайлите, поглед виждаш онези малки и незабележими неща.

Поглед на сценарист – умело направляващ събитията в желаната посока. Талант – с ум работещ като бръснач, на секундата разбиращ какво не е наред в играната сцена и как тя може да бъде изиграна по-добре.

Тя умее да работи с деца – получава се от само себе си. Няма ръководене, няма команди, тя е част от тях, те и вярват, точните думи винаги са достатъчни. Само емоции, откритост и пълно себе раздаване. Тя им дава свободата, те се чувстват част от екип, равноправна част.

Колко добре умее да насочва позитивната им енергия в правилната посока. Тя ги откри и постепенно в този диалог и комуникация всеки получи точната роля, госпожата е един от главните виновници за това.

Убеден съм в едно нещо, искам да видя още много роли на тези талантливи деца, ръководени от един от най-добрите режисьори и сценаристи, който познавам. Непрекъснато ще го повтарям, че са направили нещо изключително, създали са уникален продукт.

Тийнкомеди  е нейна рожба и съм убеден, че тя няма да я изостави. Това е пътя, който ще и  носи много положителни емоции, ще и даде възможност да разкрие творческото начало в себе си, ще я прави щастлива. Вярвам в това.

Подобни публикации:

nevena казва:

Една невероятна госпожа- която винаги ни е подкрепяла и помагала! Един страхотен и истински чист човек!