Архив

Календар

октомври 2010
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Духът на българина.

Всеки възприема света по различен начин, всеки сам избира своя път и в какво да вярва. Повечето младежи днес мислят, че собственият им живот не струва почти нищо в собствената им родина.

Всеки се слива с останалите, губи идентичността си и избира лесния път. Без въобще да се замисли, той машинално повтаря чутото и постепенно започва да вярва в него.

Аз като осъзната личност избирам другия път, избирам да мисля и сам да реша в какво да вярвам. Моят път е труден, но и приятен. Труден, защото постоянно срещам неразбиране, но не съм единствен, всеки път е тежък в началото.

Приятен, защото, за да го следваш трябва да спазваш неговите правила – да търсиш доброто, позитивното и красивото. Трябва просто да отвориш очи и със сигурност ще откриеш всички тези неща, защото те са около нас.

Своят ентусиазъм дължа на велики народни дейци, които са извършили едно неизмеримо важно и потребно за всички нас дело. Те вдъхновяват мен, както и милиони други хора, да продължим делото им и така да се развиваме . Тези велики личности са националните ни герои и будители.

Те са се трудили непрестанно, за да пробудят и просветлят българския народ. Отдали са времето, всичко което притежават, и дори самите себе си, в името на делото, защото те единствени са осъзнавали важността му.

Те са хората, които са вдъхнали надежда и сила на народа през трудните и неописуемо жестоки векове на робство. Те са хората, които не са се отказали от българската идентичност, а напротив доказали са какъв велик народ сме.

Те са героите, изградили ценностите на съвремието ни, те са пример за величието на човека. Благодарение на тях ние сме горди да се наречем българи.

Днес, в 21 век има хиляди хора, които осъзнават колко огромно е делото на будителите ни. Точно поради тази причина, ние сме единственият народ, наградил просветителите си с празник.

Това доказва, че българите не са забравили подвига на будителите. Все още има хиляди достойни,които да наречем герои. Стига да искаме, можем да ги открием.

Те са всички онези хора, които са съхранили и поддържат духа на българина. Този неизмеримо силен и непреклонен пред всякакви трудности дух, който е съхранил българите като народ, който е укрепнал и вдъхновил стотиците българи, които пишат историята днес.

Те със своя ум и способности улесняват живота ни, прославят България и доказват истинността на идеята на нашите будители, а именно че българите са невероятно способен народ.

Всичко, от което се нуждаят, е единствено да повярват в себе си.

Идеята на просветителите е валидна и актуална и днес, те са непрестанно с нас, чрез духа на българина, който живее във всеки един от нас.

Те са ентусиазмът на великите хора, пред прага на откритието, те са вълнението на младите войници, които тръгват на война.

Те ни насърчават и вярват в нас, защото знаят, че ние сме наследници на делото им.

Ние сме хората, които ще променим света.

Симеон Здравчев – 10 a клас

Подобни публикации:

Мария Димитрова казва:

Невероятно есе, Браво!!!