Архив

Календар

октомври 2010
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Кои са нещата, които ни правят Велик учител?

* Да разбираш, кои са нещата, които палят учениците.

Това е едно от нещата, които помага на учителя да разбере, как да мотивира своите ученици и да ги направи гладни за знание.

* Изграждане на искрени отношения със своите ученици.

Това е много важно качество, защото по този начин учителите изграждат доверие сред своите ученици и по този начин могат да влияят върху интереса им за учене. Това прави ученика по-податлив към учене и усвояване на нови знания и идеи.

* Предизвикване на желание, да продължи да учи

Това са нещата, които се случват извън класната стая и са доказателство за влиянието на учителя. Ученик, който възприема и учи от учителя и това му е забавно и интересно, ще има желание да разбере, как новото знание се прилага извън училище, в реална среда.

* Умението да обясняваш сложни неща на разбираем език

Без значение дали това са простички концепти или сложни теории, учителят трябва да може да обясни това на своите ученици по начин, по който те лесно биха усвоили и приложили това ново знание. Сложните думи, наименования, теории, стават доста лесни, когато покажеш на хората, как това се отнася към техния живот, какво реално приложение има.

* Да бъдеш организиран и подготвен

Добрите учители се отнасят към своята организация с приоритет. Добрата организираност помага на учителя в неговата подготовка, както и да има възможност да се обръща към повече учители. Добрата организираност е и добър пример за учениците, която може да им помогне в тяхното израстване.

* Да създаваш ясни очаквания

Добрите учители използват различни допълнителни средства и ресурси, писмени и устни напътствия, с които помагат на своите ученици да разберат, какво се очаква от тях. Тези учители отделят необходимото време и средства, за да са сигурни, че учениците разбират своите цели и дори ще проверяват периодично, дали учениците се движат по очертания план.

www.inspirelearning.net

uchiteli.bg


Подобни публикации: