Архив

Календар

октомври 2010
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Образи.

Познаваме ли наистина хората. Всеки изгражда някакъв образ. Опитва се да прилича на него и се държи според изградената картинка. Всеки решава сам за себе си, какъв да бъде този образ. Образите са неговият идеал.

Образите са това, което ние виждаме.Ние си харесваме тези образи или не ги харесваме.Образ може да се създава по най-различни причини. Ти се харесваш в него или другите те харесват, другите те забелязват.

Никога няма да разберем напълно хората и въпреки това образите ни дават важна информация за тях. Ние избираме образи. Дори и да се преиграва понякога, самият факт, че изглеждаш естествен в него е показателен.Няма как да не разберем истинските образи, нещо се прокрадва, нещо изпълзява, нещо те издава, неволно или не.

Хората са различни, всички са  уникални, но някои изпъкват, те са намерили себе си. Те не играят, отстрани изглеждат виртуозни актьори, но имат само една роля – себе си. Всички в даден момент приемаме ролята и тя става неразделна част от нас. Дори и да не го осъзнават, тези хора са харесвани. Може би затова, че играят себе си и не се страхуват да разкриват постоянно душата си. Намерили са това, което търсят и чувстват добре по-този начин.

Някои хора го правят ONLINE – тук е доста по-лесно. Тази среда ти позволява да го правиш и да не се замисляш за последствия и тем подобни. Екрана не изглежда толкова заплашителен. Това, което тлее в теб и иска да излезе на бял свят, получава своя шанс в този виртуален свят.

Искате да покажете кой сте, или какъв ви се иска да бъдете, да го направите на секундата – тук му е мястото. Идеалното място за създаване на образи, за промяна на вече създадени или просто за изваждане на реалният и действителен образ. Нещата са доста преплетени и средата създава и подпомага създаването на нов уникален неповторим образ. Нещо ново, различно.Достига се до исканият образ или нещата застиват в някакво друго положение.

Ако потърсите ще намерите такива хора сред приятелските си списъци. Те са си такива – споделят, комуникират, пращат послания. Може би са такива и в реалният живот. Може би по-трудно показват скритите страни на характера си пред непознати на живо, но го правят толкова лесно пред виртуалната публика. Приличат си по-това ,че имат уникален образ, ясно изграден.

Образите се изграждат с думи, с действия. Възрастта няма значение. Вие сами можете да си изградите представа за хората, всеки интерпретира думите по-свой си начин, субективно.

Ето ви два такива уникални образа, представени от техните статуси във facebook – Десислава и Елена.  Може ли един статус да разкрие реалният образ на един човек. Според мен всичко е една особена комбинация между реалното и желаното, борба на световете.

Аз харесвам тези образи – образи с позиция, различна от масовото и стандартното, образи на търсещи хора, образи не се страхуващи да покажат мнение и да се гмурнат в неизвестното.Образи на пълноценно живеещи хора. В случая образ не е точната дума – те не играят, дори някога да е било образ, вече не е. Това наистина са  те и техният свят .

Подобни публикации: