Архив

Календар

ноември 2010
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Можем ли да се скрием във Facebook ?

И да се опитвате това си е загубена кауза. Няма начин. Всякакви забрани и рестрикции не помагат. Има приятели, които са приятели с други приятели и всичко излиза от някъде.

Защо пиша всички тези работи ? Нищо необичайно, не е нужно всеки да е приятел със всеки. Всеки сам си избира хората с които да споделя живота си. Трябва да сме внимателни с кого споделяме информация, особено ако не познаваме хората.

Не е добре да имаш за приятел учител, в продължение на няколко години ще сме от двете страни на барикадата. Не е необходимо да ни знае за лудориите нали. Въпреки, че не е добре първо да се иска приятелство, а после да се маха, просто ей така.

Умно поведение за ученици си помислих след това . Бях решил наистина да направя един сериозен коментар и да им се скарам за някои от снимките дето поставят в профилите си.

Сега след тази случка няма да го направя,резултата ще бъде само една написана статия. Постъпката им е доста убедително доказателство, че могат сами да се оправят във виртуалното пространство.

И все пак няколко съвета, ако това наистина е организирана операция трябваше да я координирате и с другите си съученици. В момента снимките, които не искате да се виждат си седят спокойно в профилите на приятелите ви. Може би още малко трябва да поработите с настройките. И още нещо това, което не искате да се разбира е добре изобщо да не го публикувате.

Аз също съм на мнение, че социалната мрежа е идеалното място да покажете на света кои сте вие, какво харесвате , как бихте постъпили. Направите ли това, ще привличате хора подобни на вас, приятели, ще намерите вашата среда. Ще комуникирате с хора, с които никога не бихте контактували без този виртуален свят.

Трябва да се внимава с мрежата, но заедно с опасностите ги има и възможностите. Дали си струва риска вие сами си преценявате.

Идеята е следната – никога не нарушавай правилото да не се намесваш в живота на другите, ако те не поискат това. Хората сами решават от кого и от какво имат нужда. Това, което можеш да направиш е да показваш себе си пред света и да не се криеш, това е достатъчно.

Подобни публикации: