Архив

Календар

ноември 2010
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ще се справим ли с новите деца в училище ? -част 1

Проект – визия за новото образование на Любов Георгиева заснет в 18 клипа , обобщен и преразказан в няколко изречения. – вижте първите 4 клипа.

Как да постигнем баланс на логическото подредено мислене и творческата интуитивна изява.Възможно ли е да има баланс между творчество и детайл.

Поставяме ли критерии, различаваме ли ги за да вземем добро решение.Виждаме ли възможностите и преподаваме ли добродетели.Мислите ли положително и концентрирате ли се правилно.

част-1

Има ли възпитание в училище ?

Знания и умения , но не и възпитание в училище

Детето трябва да е център на всичко и да бъде уважавано. Ролята е толкова значима, веднъж изпусне ли се процеса се получава невъзвратимост.Заради това всички части на образователната система трябва да имат обща посока и мисия.

От цялото разнообразие на възпитателните въздействия резултата за детето трябва да е полезни знания и приятна обстановка.

На децата се преподават добродетели – чрез подражаване и преподаване. Целта е осъзнаване на думичките. Да могат да ги вербализират и назовават.

Петте остовни добродетели са истина, точни действия, мир, любов и ненасилие. Те се възпитават чрез определени методи като медитация, покой, приказки, роли, занимания в групи.

част-2

Как да направим обучението интересно за децата ?

Знанията са сухи и стерилни, отдалечени от реалността, пишат се определени оценки за възпроизвеждане без грешка, а трябва да се възпитават различните видове интелигентност.

Когато се залага на това, а не на предмета детето знае как да използва и борави с тази информация.

Развитие на здраво тяло е важно, още от началото, след това следва умението да се изразяват емоциите.

Умението да се учи и овладяването на мозъка, усилените възприятия, информацията и практиката са резултат от здравото тяло и здравите емоции.

Себеопознаването и възможността за избор, работата на духа , осъзнаването на реакциите и поведението е последното нещо.

Примерният вариант е разделение в 6 учебни часа от вида на 30% тяло, 30% емоции, 30% ум и 10% дух. Или 9 часа спорт, здраве, природа, 9 часа изкуства, танци, 9 часа за ума и 3 часа за духа и вътрешните чувства в една седмица от 30 часа.

Когато има повече движение и изкуство има желание да се ходи на училище, интересно е да се учи, не с насилие, а защото го искат. Предметите да са български, математика и история и след това по избор.

част-3

Различни ли са днешните деца ?

Където е вниманието – там ни отива енергията. Ако вниманието е в децата, те растат здрави и щастливи. Новите деца са различни, следват различни правила. Всички сме вълни, които трептят, концентрирана енергия, която трепти.

Децата и възрастните трептят на различни честоти. Майсторите могат да преминават от една на друга честота и слушам и разбирам е универсално правило.

част-4

Подобни публикации: