Архив

Календар

декември 2010
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Искате ли да ви забележат ?

Любимият ми автор в момента казва, че хората са толкова преситени с всякакви неща, че за да те забележат трябва да им представиш нещо необичайно и уникално.Онзи ден посетих  един концерт и се убедих, че това не е достатъчно.

Не бях присъствал на техни изпълнения досега и бях малко скептичен към онзи един час, който предстоеше. Накрая не  съжалявах за нищо – ДТС „Празник” създадоха страхотна коледна атмосфера,  отлична хореография, динамика , народни танци задържащи вниманието ти.

Личеше си , че всичко е направено и се ръководи от хора, разбиращи от работата си. Разбрах, че са печелили награди от своите участия. Това, което предлагаха бе завършен  и продаваем продукт, най-малкото уникален и различен в доста отношения.

А до вчера аз не знаех нищо за тях, залата бе наполовина празна и ако не присъстваха родителите на децата, а там танцуват над 100 деца резултата щеше да е плачевен . И как да е пълна като никой не знаеше за този концерт.  Сред публиката почти липсваха деца.

Това което им липсваше е маркетинг  дейността, рекламирането на целият този труд и страхотните им резултати. Само ден преди това имаше друг концерт , но там едно събитие във Facebook напълни залата. Те дойдоха да гледат своите любимци, защото им вярваха.

Там е разликата – колкото повече хора видят и станат твои привърженици и почитатели, толкова повече рекламата се разпространява от уста на уста. Не е достатъчно да отидеш в училище и да привлечеш децата, трябва да покажеш на хората своя продукт за да им дадеш възможност да го харесат.

А  трябва ли изобщо да знаят за тях ?

Всичко се прави заради децата те са намерили своята среда,комуникират,  намират приятели, забавляват се, учат се на дисциплина,  започват да се харесват. И ДТС им осигурява всичко необходимо за това. Хората не знаят за тях и за  прекрасното дело, което вършат, но те получават отплатата в сърцата на всички преминали оттук и в удоволствието от работата си.

И друго си мисля, как една масирана реклама създава масовост, която след това може да попречи на развитието на подобни групи. Когато нещата се развиват постепенно, се трупат необходимият опит и умения, подобрява се организационната структура и всичко  идва постепенно и естествено. Когато се избърза качеството се изплъзва за сметка на масовостта.

Трудна  ситуация – ако досега са успявали да се развиват по този начин, сега нещата се променят и ако не се предложи подходящата атракция и не се създаде подходящо рекламиране, ще се изпуснат  днешните деца, които са различни, а ако се избърза може да ги откажем и обезсърчим заради липсата на достатъчно внимание и време.

Само едно мога  да кажа в този свят на всякакви масовки, аматьорите ще си останат пазители на доброто старо време. И все пак би било добре да се помъчат да научат някои от триковете на днешния свят.

Подобни публикации: