Архив

Календар

януари 2011
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Нека всеки сам направи своя избор.

Добре дошли на „Пазара на красотата”. Какво се продава на този пазар ? Кой купува и разбира се на каква цена? Много въпроси с различен отговор  във времето.

Ето ни в центъра на този пазар. Много  и различни са шатрите  на него. Те сменят цвета, светлината, големината си. Участниците в тях са различни и с различно поведение. Има голямо движение. Хора – влизат, излизат, връщат се и пак си тръгват. Отричат приемат, колебаят се като самата мен.

През 60-те години на 20 век мъжете установяват критерии за „красота“ според които се „оценява“ всяка жена, и самите жени се стараят трескаво да повдигнат своята „стойност“ на този пазар, чрез правенето си на „красиви“.

Със засилването на влиянието на „пазара на красотата“ при жените се забелязва бум от хранителни разстройства и прибягване до пластична хирургия, за да се постигне „стандартът“.

Стоката вече е ясна. Купувачът също.

Прочетете цялото есе на Виктория Анталавичева на тема “ Равенството на половете: цели и реалности „ , с което тя спечели посещение в ЕВРОПАРЛАМЕНТА В БРЮКСЕЛ.

Това е поредният успех на на ВИКИ , 2010 година беше нейната година, 2011 започна също страхотно за нея .

Замислете се върху нейното послание :

Ако жената се чувства добре в сянката на мъжа. Ако мъжа трябва да ръководи  и тя да го следва безпрекословно – нека така съжителстват двата пола.

Ако жената е тази, която иска да заема мъжките роли в живота и това е нейният осъзнат индивидуален избор – нека бъде така.

Ако тя иска да съжителства с жена и това я прави щастлива – позволете и да бъде щастлива. Ако мъжа е мъж в хомосексуално съжителство с друг от същия пол – нека бъде мъж.

Равноправието  между половете е в това да дадем  възможност на всеки „да избере” своя пол и това как да се идентифицира като такъв.

Подобни публикации: