Архив

Календар

януари 2011
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Футболът –най-великата игра !

Бил Шенкли :“Някои смятат, че футболът е въпрос на живот и смърт. Те грешат: футболът е много по-важен.“

Футболът наистина е нещо велико!!! Живота е игра ! Футболът е ЖИВОТ !

Който каже че футбола е просто една игра той не разбира, футболът не е просто игра, а начин на живот !

Футболът е уникална игра!Кара те да се чувстваш добре! Да усетиш емоцията на победата и звездният миг,който си чакал толкова дълго и после усмивката ти не може да се скрие,щом звездната победа и миг се случат! Хората обичат футболa !

Това е наркотик, страдание, забавление, отчаяние…

Това е театър, изкуство, война и любов…

Страст, гордост, великодушие, водачи, отборен дух, борба, легенди, любов, усмивки, постижения…

Хулиганство, пари, бизнес, тъмнината, грозотата, отдадеността, заразата ….

Би трябвало да е придвидим, но никога не е… С едно махване на крилата се променя историята.

Всички се нуждаем от подкрепата на някого, някой който да бъде до нас, някой, който да те накара да се чувстваш на място, някой наистина верен…

Това чувство не може да бъде обяснено, но на него отдаваме живота си… Те са нашият тим, семейство…

Обичам естетиката на футбола, обичам атлетизма на футбола, обичам движенията на играчите, странното поведение на съдиите, динамиката на феновете, обичам привързаността към символа на отбора…

Обичам звука, напрежението по стадионите, песните, начина по-който се движи топката, нейните завои и издигания…

Начинът по който късметът на отбора идва и си отива по време на играта…

Обичам факта, че за 90 минути хората могат да се уважават и да забравят какво може да им се случи в живота и да се присъединят към всенародното празнуване….

Емоциите на едно световно. Всеки ги създава, фенове и футболисти. Едните ги предават на другите и обратно.

Най-великият финал в историята на шампионската лига – Милан –Ливърпул . Никога не се предавай ! Сентенция на футбола. Драма, обрати, върховни емоции.

Красотата на футбола и този танц на терена. Барцелона и Арсенал са отборите, които го правят най-добре в момента.

Най-великата игра в родината си Англия . Най-добрата лига – просто е – самата обстановка кара футболистите да се раздават.

Иконите на съвременният футбол – Меси, Роналдо, Бекъм, Гигс, Бербатов . Ако ги нямаше тези герои, футболът нямаше да е същият. Те никога не изоставят отбора си. Когато всички ги отписват те се завръщат и правят още по- невероятни неща.

Ти си там на терена, в този момент си най- добрата версия на самият себе си. Толкова емоции не се изливат на друго място. Преживяването е неописуемо.

Тук нищо не може да се скрие всичко е истинско. Това което чувствате веднага се показва, всичко излиза на секундата. Подкрепата е пълна, безрезервна.

Всичко е толкова истинско. Една цел и се раздаваш за нея. Забравяш всичко и се бориш, никога не се предаваш ! Емоциите са неизличими и ги предаваш на всички, които те гледат. Знаеш, че труда се възнаграждава, всичко се натрупва и най-упоритият печели. Уважаваш труда на другите, защото знаеш какви усилия си положил ти.

Най- важното е да можеш да играеш със сърцето си ! Да отдадеш всичко от себе си с цялата си страст. Уменията се научават, но сърцето дава онзи последен сантиметър, който те прави победител.

Искате ли да бъдете отбор ? Всичко е въпрос на сантиметри, ако всеки спечели своя сантиметър, отборът ще победи. Ако всеки помогне на другият да спечели неговият сантиметър, отборът ви ще бъде непобедим !

Накрая разбираш, че живота е игра на сантиметрите. Също като Футбола ! И в двете имаш ужасно малка възможност да грешиш. Една стъпка в грешната посока и всичко отива на вятъра . Една секунда закъснение и изпускаш момента. Сантиметрите са навсякъде около нас….

Вижте колекцията от клипчета във Facebook и ще повярвате в написаното ….

Подобни публикации: